7 Haziran 2016 Salı

Kediyi Kuma Alıştırma

Çok yavru bir kediniz var ve henüz kuma alışık değil öyle mi? Sorun yok, kediler doğuştan iç güdüsel olarak kuma pisleyen hayvanlardır,evinizde ağırlayacağınız küçük dostunuz büyük ihtimalle kendi ihtiyacını karşılayacak bir zemin bulmadığı sürece tuvaletini tutacaktır. Eğer yattığı yere tuvaletini yapmışsa dayanamamış demektir. Çok küçük yavruların tuvaletlerini anneleri kulağa hoş gelmesede ağızlarıyla temizleyerek alırlar. Ama artık bir annemiz yoksa,onu tuvaletini yapana kadar saatte bir yada iki saatte bir kuma bırakın,ve yanında durun. Çıkıp gidiyorsa, birkez daha koyun ikinci kez çıkıyorsa üstüne gitmeyin.
Kumunuzun içinde başka bir kedinin idranının olması aslında işinizi daha çok kolaylaştıracaktır. Kristal kumunuz varsa içine biraz toprak atmanızda kedinizin alışmasını sağlayabilir.
Kediniz eğer idrarını yada tuvaletini yaptıysa ilk yaptığını kumundan almayın, kendi kokusunu bırakıp kumunu bulması için bu gereklidir. Kumu görebileceği bir yerde olmalı, eğer sizin götürmenizle tuvaletini iki kere yapmışsa üçüncüyü onun yapması için bırakın tuvaleti geldiğinde ya çok bağıracak yada kum kabının oralara koşacaktır. 

Kısaca kumun pisleyeceği bir yer olduğunu anlaması için başka bir kedinin kumundan biraz alıp kedinizin kumuna koymanız yada biraz toprak atmanız ve kedinizi iki üç kere sizin kuma bırakmanız kuma alışmasını sağlayacaktır
 😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder