5 Kasım 2020 Perşembe

Kaç Haftalık Hamileyim ?

 İlk bebek ilk acemilik, ilk heyecandır. Tecrübesizlik ve yaşayarak tecrübe etmektir. Tecrübesizlik sizi korkutmasın. Kadınların iç güdüsünde annelik vardır. Her kadın bebeğini tek başına bakabilir ve yetebilir. Yeter ki kendinize güvenin.

 Hamile kaldığınızı öğrendiğiniz ilk anda daha önce tecrübe etmediyseniz kaç haftalık hamileyim? Kaç aylık hamileyim soruları sorar. Her kadının yumurtlama günleri farklıdır ve kadına özgüdür. Hamile kalınan ayda hangi gün hamile kalındığını tespit etmekte oldukça zordur. Bu sebeple son adetinizin ilk günü hamileliğinizin başlangıcı olarak hesaplanır. Adetiniz geciktiğini fark ettiğinizde 4 haftalık hamilesinizdir bile. 2. ayınıza girmek üzeresinizdir. Gebelik takibi hafta üzerinden takip edilir. Çevreniz sizlere kaç aylık hamilesiniz diye sorsalarda takibiniz doktor tarafından hafta üzerinedir. Bunun nedeni her hafta bebeğinizin gelişimi için önemlidir. 

 Gebelik ortalama 40 hafta sürer buda 9 ay 10 gündür. Her gebelik kadına özgü olduğu için ortalama 38 ile 41. hafta arası doğum gerçekleşir. Hamilelikte 3 trimester dönemi vardır. Peki trimester nedir? Gebeliğin 3 ayrı dönemidir. 

1.trimester : 1-3 aylık gebelik - 1-13 hafta arası

Gebeliğin riskli olduğu dönemdir. Bebeğin tüm hayati organları ilk 3 aylık dönemde gerçekleşir. Ve düşüklerde yine ilk 3 aylık dönemde gerçekleşir. Riskli bir dönem oluşu ve bulantı, kusma ile geçmesinden dolayı zor bir dönem olarak geçer. 

2.trimester : 4-6 aylık gebelik - 14-27 hafta arası

Gebeliğin en konforlu dönemidir. Enerjiniz yerine gelmeye başlamıştır. Bebeğinizin hem cinsiyetini hem hareketlerini hissetmeye başladığınız bir dönemdir.

3.trimester : 7-9 aylık gebelik - 28-41 hafta arası

Gebeliğin son 3 ayıdır. Karnınız iyice büyümeye başlamıştır. Büyüyen rahminiz organlarınızda bazı şikayetlerin olmasını sağlamıştır. Uykusuz geceleriniz başlamıştır. Bu sebeple zor geçen bir dönemdir.

Haftalarınızı takip ettiğiniz için bazen kaç aylık oldum? Kaçıncı ayıma girdim soruları olabilir.

Hamilelikte haftayı aylara çevirelim. 
1 Aylık hamile: 1-4 hafta
2 Aylık hamile: 5-8 hafta
3 Aylık Hamile: 9-13 hafta
4 Aylık Hamile: 14-17 hafta
5 Aylık Hamile: 18-21 hafta
6 Aylık Hamile: 22-26
7 Aylık Hamile : 27-30
8 Aylık Hamile: 31-35
9 Aylık Hamile: 36-40

Hafta hafta gebeliğiniz hakkında bilgilere bloğumdan ulaşabilirsiniz. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder