27 Ekim 2020 Salı

16.Haftalık Gebelik - Hafta Hafta Gebelik

  16.haftalıkta bebeğin gelişimi nasıldır, 16.haftalık gebelikte annede olan değişimler nelerdir yazımda bunlar hakkında bilgiler vermeye çalışıcam.

16.Haftalık Gebelikte Bebeğin Durumu: Bebeğinizin hareketlerini bu haftadan itibaren hissetmeye başlayabilirsiniz. Mide hareketleri veya bağırsak hareketleri ile karıştırılabiliyor. Fakat emin olduğunuz da o hareketin bebeğinizden geldiğine işte o zaman diyeceksiniz ki ben bunu daha önce hissetmiştim :) Genelde en rahat sırt üstü yattınızda yada hafif yan döndüğünüzde sessiz bir ortamda hissetmeniz daha kolay olabilir. Minik kıpırdanmalar, tekmeler şeklindedir. Kulakları geliştiği için sizleri duyabilir. Cinsiyetini öğrenme vaktiniz geldi. Bebeğinizin pozisyonu izin veriyorsa cinsiyetini öğrenebilirsiniz. Plesantada bebek ile beraber büyüyor. Plesantanın boyu 7-8 cm kadar büyüdü.



16.haftada bebeğiniz 11-12 cm avokado kadar oldu. Ağırlı hızlı bir şekilde artıyor 100 grama yaklaştı bile :)



16.Haftalık Gebelikte Annenin Durumu: Hamileliğiniz artık dışarıdan fark edilebiliyor. Rahminiz 250 grama ulaştı bile. Hormonlarınız ve artan kan dolaşımınızdan dolayı burnunuzda tıkanmalar yada kanamalar olabilir. Rahminizin büyümesinden dolayı kasıklarınızda ve kalçalarınızda ağrılar hissedebilirsiniz. İştahınızda artış olabilir. Şekerli, yağlı bol karbonhidratlı gıdalardan uzak durmaya çalışın. 

15.haftalık gebelik hakkındaki yazıma buradan ulaşabilirsiniz.

17.haftalık gebelik hakkındaki yazıma buradan ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder