28 Ekim 2020 Çarşamba

24.Haftalık Gebelik - Hafta Hafta Gebelik

 24.haftalık gebelikte bebekte olan değişimler ve gelişimler, annede olan değişimler nelerdir bu konu hakkında bilgiler vericem.

24.Haftalık Gebelikte Bebekte Olan Değişimler: Bebeğiniz bu haftanın sonundan itibaren artık birey olarak kabul edilir. Akciğerleri büyük oranda geliştiği için bebeğiniz anne karnı dışında tıbbi yardım ile yaşayabilecek duruma gelir. Bebeğiniz seslerinize tepki verebilir. Dokunmaya karşı tepki olarak tekme atabilir :)



24.haftalık gebelikte bebeğinizin boyu 30-31 cm, ağırlığı ise 600 gramdır. Bebeğiniz kilo almaya devam ediyor :) Bebeğiniz uzun mısır kadardır.



24.Haftalık Gebelikte Annede Olan Değişimler: Rahminiz şuan futbol topu kadar büyük ve göbek hizanıza kadar yükseldi. Rahminizin büyümesinden kaynaklı göğüs bölgenizde, midenizde ve bağırsaklarınızda rahatsızlıklar hissedebilirsiniz. Kan artışınız arttığı için cildinizde güzelleşme olabilir. Yoğurt yemek midenize iyi gelebilir. Kabızlığa karşı bol meyve ve sebze tüketmek faydalı olucaktır.  Kalsiyum alımınızı arttırın. Yetersiz kalsiyum alımınızda bebeğinizin gelişimi için sizin kalsiyum depolarınız kullanılır. 

23.haftalık gebelik hakkındaki yazıma buradan ulaşabilirsiniz.

25.haftalık gebelik hakkındaki yazıma buradan ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder