30 Ekim 2020 Cuma

26.Haftalık Gebelik - Hafta Hafta Gebelik

 26. Haftalık gebelikte bebeğin durumu ve gelişimi nasıldır, 26.gebelikte annede olan değişimler nelerdir bu konu bilgiler vericem.

26.Haftalık Gebelikte Bebekte Olan Değişimler:  Bebeğiniz kulak sinir bağlantıları önceki haftalara göre daha hassaslaşır. Bebeğiniz dışardaki sesleri duyar. Bu haftadan sonra ve doğuma doğru olan süreçte bebeğinizin ani seslere karşı verdiğini tepkileri hissedebileceksiniz.Bu haftalarda dinletilen müzikleri doğumdan sonra hatırlayabilir.Bebekler anne karnındayken mavi gözlüdürler. Fakat doğduktan bir kaç ay sonra kendi göz renkleri oluşur ve değişir. Bebeğinizin el tırnakları gözükmeye başladı bile :) Cildi ince ve kılcal damarları gözüktüğü için ten rengi şuan kırmızı.



26.haftalık gebelikte bebeğinizin boyu 36-37 cm, ağırlığı ise 780 gramdır. Bebeğiniz su kabağı kadardır.



26.Haftalık Gebelikte Annede Olan Değişimler: Tansiyonunuzda inişler veya çıkışlar olabilir. Bu durumu takip etmeniz ve doktorunuzla paylaşmalısınız. Hızlı kilo alıyorsanız ve vücudunuzda fazla ödem varsa bunlarıda doktorunuzla paylaşmakta fayda var. Büyüyen rahminizle vücudunuzun ağırlık merkezi değişebilir. Bu değişim sırt ve bel ağrıları yapabilir. Sıcak duş almanız veya ağrıyan bölgeye sıcak kompres uygulamak iyi gelebilir. Yatarken sol tarafa yatmanız hem sizin hemde bebeğiniz için daha güvenli ve rahat olucaktır. Otururkende dik oturmaya çalışın sırtınızı yastıklarla destekleyin.

25.haftalık gebelik hakkındaki yazıma buradan ulaşabilirsiniz.

27.haftalık gebelik hakkındaki yazıma buradan ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder