15 Mayıs 2016 Pazar

Çaylı Kek - Bir Öğrenciden Pratik Tarifler

ÇAYLI KEK





Ben sade kek taraftarı değilim,bu yüzden bu kek tarifini çok seviyorum hem kolay yapımı var hemde tadı güzel oluyor.


Malzemeleri 
1 su bardağı şeker
2 Yumurta
1 Paket Kabartma tozu 
1 Paket vanilya
1 su bardağı Çay
1 su bardağının yarısı sıvı yağ
Kakao
Un



-Bir su bardağı şekerinizi ve iki yumurtanızı bir kaba koyun ve köpürene kadar çırpın
-Kabartma tozu ve un hariç tüm malzemeleri ekleyin ve çırpın
-Elde ettiğiniz karışımdan daha sonra üzerine dökmeniz için bir su bardağı alarak kenara ayırın. 
-Kabartma tozu ve unu ekleyin (Normal kek kıvamından biraz daha sıvı olmasına dikkat edin mesela normal kek için 3 su bardağı un döküyosanız bu kek için 2,5 su bardağı dökün, yani çok cıvık olmasın ama kek kıvamı gibide olmasın) 
-Katı yağ ile yağlamış olduğunuz kek kalıbına(bu sayede kekler yapışmadan pat diye çıkıyor) harcınızı boşaltın.
-150 derecelik Fırına koyun ve 20-25 dakika pişmesini bekleyin,kürdan veya kahvaltı bıçağı batırarak pişip pişmediğini arada kontrol edin. Eğer bıçağa yada kürdana harc olduğu gibi gelmişse Biraz daha pişmesine izin verin.

Keki kalıbından sıcakken çıkartın ve üzerine daha önce kendi karışımından unsuz ve kabartma tozsuz  bir su bardağı ayırdığınız harcı kekinizin üstüne dökün 

Çaylı kekiniz hazır afiyet olsun 😊


Yazımı beğendiyseniz,altında bulunan G+ butonuna tıklamanız yeterli olacaktır 😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder