16 Mayıs 2016 Pazartesi

Hamur Kızartması - Bir Öğrenciden Pratik Tarifler

Evinizde ekmek kalmadı ve fırına markete bakkala gitmeye çokk mu üşeniyorsunuuzz? Ozaman hamur kızartın kütür kütür yiyin 😊
Malzemeleride çok kolay hem 😊 




Malzemeler
1 paket yaş maya
Aldığı kadar un
Bir tutam tuz


Yapılışı

Yaş mayamızı bir su bardağının içine koyuyoruz,üzerine yarısından biraz fazla olacak şekilde kaynar su ilave edip karıştırıyoruz, bir 5-10 dakika dinlenmeye bırakıyoruz

Dinlendikten sonra ne kadar fazla istiyorsanız o kadar un katın üzerine yaş maya olan suyunuzu dökün,biraz daha su ilave ederek karıştırın,Bir tutam tuz atın ve elinize yapışmayacak bir kıvam haline getirmeye çalışın ve ara sıra tekrar un ilave etmeyi unutmayın. Hamurunuzu iyice yoğurun,kulak memesi kıvamına gelmesi lazım,tam yoğurduğunuzdan tatmin olunca top haline getirip kabınıza bırakın,kabınızın üstüne 15 dakika nemli bez örterek kendine gelmesi için bekleyin. Sonra,tezgahınızı yağlayın, top halindeki Hamurunuzu tezgahın üstünde yayarak ellerinizle bastırarak açın kalem kalınlığına getirin,ve açtığınız Hamuru dilediğiniz gibi ister baklava şeklinde ister kare kesin. Kesilen parçaların içine peynir,zeytin,sucuk koyadabilirsiniz,sonra parçalarınızı önceden kızarttığınız yağın içine atın,patates kızartır gibi hamurlarınızı kızartın. 


Afiyet olsun 😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder