Malzemelerimiz
1 Tabak Mantar
2 büyük domates
1 yeşil biber
2 orta Boy soğan
800-1000 gram Kuşbaşı et / Küçük Dilimlediğiniz Tavuk etide olabilir
Öncelikle yağladığımız saç'ımıza mantarlarımızı atıp kavuruyoruz iyice ölen mantarları tabağa alıp,kenara ayırıyoruz. Bize saç tekrar lazım,ve boş olmalı.
Şimdi etlerimizi mühürleyeceğiz. Mühürleme işlemi tereyağında eti kavurmaktan ibaret,eğer tereyağıyla kavurmazsanız et kendi suyunu verecektir. Kendi suyunu verince kuru bir et kalacaktır. Bundan dayı tereyağında eti kavuruyoruz,tereyağ etin suyunu vermesini en aza indiriyor.
Kavurduğumuz etin yanına,soğan ve biberimizi ekliyoruz,onlarda ölene kadar kavuruyoruz,daha sonra,önceden Kavurduğumuz mantarımızı ve domatesimizi ekliyoruz,tuzunuda katıp afiyetle yiyoruz 😊
Saçınız yoksa tavadada bunu yapabilirsiniz. Dilerseniz çok az miktarda domatesi ekledikten sonra suda katabilirsiniz.
Afiyet olsun 😊
Yazımı beğendiyseniz,altında bulunan G+ butonuna tıklamanız yeterli olacaktır 😊
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder