7 Haziran 2016 Salı

Kedilerde göz iltihaplanması


Sokakta bulduğumuz minik bir yavrumuzun gözleri ileri derecede iltihaplanmıştı,sokakta kalmaya devam ederse kör olabilirdi. Kedimizi Ücret talep etmeden ve çekinmeden tedavi eden Yalova Bahadır Veteriner Kliğine götürdük.

Bütcenizi zorlayacak hiç bir durum yok arkadaşlar, serum ve gazlı bezle iltihaplı gözler silinir onun peşine gentagut göz damlası damlatılır. Eczanelerde 3 liraya bulabilirsiniz. Önceki blog yazımdada bu damlanın iyi olduğundan bahsetmiştim.
Çok az görebilen kedimizin gözleri kendine geldi aşağıdaki fotoğrafta görebilirsiniz.

Damlanın yanı sıra ara ara ılık çaylı pamukla pansuman yapın pansuman esnasında rahat durmazsa önceki yazımda anlattığım gibi kundak yaparak pansumana devam edin,gözlerine damlayıda bu şekilde sabah akşam her iki göze birer kere olmak üzere damlatın. Damlattıktan sonra kedinin gözlerine dokunmasına izin vermeyin kediniz gözünü kısacaktır mümkünse damladan sonra hafif zorlayarak gözlerini aralayıp damlanın göze değmesini sağlayın.
Kedinizde göz akması,gözün çapaklanıp birbirine yapışması,Kızarması,şişmesi gibi durumlarda bu yazımdaki tavsiyelere uymanız Kedinizin gözlerinin düzelmesini kolaylaştırır 
Gözleri en geç 1 haftaya fark edilir bir şekilde düzelecektir.

Aklınıza takılan bir şey olursa mesaj atmaktan çekinmeyin 😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder