27 Temmuz 2016 Çarşamba

Yerel Yönetimler Bölümü - Üniversite Tercihi

Yalova Üniversitesi Çınarcık Meslek Yüksek Okulu-Yerel Yönetimler Bölümü


Yerel Yönetimler bölümünde oturduğu zirveyi başka hiç bir okula kaptırmayan , 2 yıllık olarak bünyesinde barındırdığı öğrencileri,4 yıllığa tamamlamaları için hem psikolojik hemde müfredat bakımından  hazırlayan bu Meslek Yüksek Okulunu sizlere saygılarım ve sevgilerimle sunmaktan onur duyarım  :)

Bu Üniversiteden,Çınarcıktan ve yaşamından bahsedeceğim üniversite öğrencisi adayı arkadaşlarımıza :)

Çınarcık MYO Ygs 4 puan türü ile öğrencileri okuluna kabul eder. Genel olarak eğitim verecek insanlar;-Salih BATAL,-İzzet İsmail DUR,-Volkan TOPÇU'dur. Bu kişiler yerel yönetimlerin birimlerinde emek harcayan bu işi iyi bilen kimselerdir. Özellikle Salih BATAL Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi alanında Feyz alacağınız ve derslerinden gerçekten tat alacağınız bir hocadır.
Üniversite bir yokuşun üstündedir. Bunun sebebi üniveristemizin  "Yokuş yukarı çıkmak zordur ama manzara tepeden seyredilir"mantığını benimsemesidir :D Dışardan bakılınca yokuşun üstüne okul kondurulmuştur. Ama iç tasarımı fakültede ki üniversite binalarına denktir ;)
Yerel Yönetimler ne demek,nerede çalışırım,4e nasıl tamamlarım gibi sorularınız varsa onlara cevap vermek isterim :)
Yerel Yönetimler,Bölge Yönetimi demektir. Yani Oturduğunuz bölgeyi yöneten kamu birimleridir. Bölüm gereği belediyeler ana çekirdektir. Belediyenin yanı sıra Kaymakamlık,Valilik gibi organlarda da çalışma olanakları vardır. Belediyede çalışacağım ama nerede?neresinde? 2 yıllık mezunsanız KPSS Sınavına girerek belediyede herhangi bir birimde kazandığınız taktirde işe başlayabilirsiniz,kaba tabirle belediyede adamınız varsa taşeron olarakta kapak atabilirsiniz :D Dgs sınavı ile 4 yıllık olan "Kamu Yönetimi,Siyaset Bilimi,Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi" Başlığında 3 bölüme geçiş yapabilirsiniz. DGS sınavında 60 Sözel 60 Mat1 bulunmakta ve sizin için il sorun değilse 230 civari bir puala 4 yıllığa istediğiniz şekilde gidebilirsiniz ki bu bölümün en iyi avantajı eşit ağırlıkta bulunmasıdır. 4 Yıllıktan sonrada KPSS olunuyor yada kişi azimli hırslıysa kendini geliştirip kaymakamlık makamına kadar çıkabiliyor :) Ama genelde sonuç memurluktan başlayan ve 4 yıllık diplomanın bilgi birikiminin avantajıyla  birim müdürlüğü koltuğuna oturmaktır. :) Üniversitemiz 2015-2016 döneminde Çarşamba Sohbetleri düzenlemekteydi ve bu sohbetlerde de yine bu işin ehli kimseler getirilerek öğrenci bilgilendirilmesi sağlanmaktaydı. Talep güzel olursa 2016-2017 eğitim döneminde de bu sohbetler devam edebilir,buda sizler için çok güzel bir olanak :)
Kısacası ;
Yerel Yönetimler Tercih edecek olan arkadaşlar madem 2 yıllık bir bölüm yazıyorsunuz,ozaman bu işin 1 numaralı okulunu yazın derim :)

Çınarcıkta Devlet yurdu yoktur. Üniversite yokuşunda bulunan özel yurtlar 500 lira gibi bir ücret talep ediyorlar, öğle yemeği bulunmamakta,sabah kahvaltı akşam yemeği,3 kişilik 4 kişilik odalar mevcut. Yurt konusunda eksikler var çınarcıkta, ben öğrenci evi tavsiye ediyorum,şahsen ben öğrenci evinde kalıyorum :)
700 800 lira olan ve okula yakın olan daireleri tutmanızı öneririm,Çınarcık meydanda tutulan evler ucuz ama sıkıntılı oluyor 4 3 kafa dengi yaşayabileceğiniz arkadaşlarınız varsa düşünmeden ev tutabilirsiniz. Minibüslerimizzz... Çınarcıklı öğrencilere lanet çektiren minibüslerimizz vee şöför abiilerimiizz :D Öğrenci 2,75 kuruş arkadaşlar :D Tam 4 lira eğer kayıt için gelecekseniz öğrenci verin :D Çınarcıkta öğrenciler için pek bir aktivite bulunmamakta,çevre ilçeleri gezmekten başka pek bir ekşin yok :D Bim,A101,Şok,Migros mevcut :D

Bu yazım minik bir özetti aklında soru işareti bulunan arkadaşların bana ulaşmalarını rica ediyorum :) Esen Kalın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder