20 Şubat 2018 Salı

Sebzeli Pide Tarifi

Malzemeler
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 paket kuru maya
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 5.5 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 adet yumurta beyazı
  • Bir tutam tuz
  • Bir tutam şeker
İç Harcı İçin:
  • 1 kırmızı biber;
  • 1 yeşil biber
  • 5-6 adet zeytin
  • 2 domates
  • Kaşar peyniri (Rendelenmiş)
Tüm malzemeleri harmanlayın, kırmızı biber kekik ve karabiber ekleyerek karıştırın iç harcınız hazır. 

                                                                             Sebzeli Pidenin Yapılışı:

Ilık süte mayayı karıştırıp yarım saat dinlendirin. Maya biraz köpüklenmeye başladığında yoğurma kabınızın içine mayalı sütünüzü,sıvıyağ,yumurta tuz şeker ve suyu beraber dökün çırpıcı yardımıyla harmanlayın. Daha sonra azar azar ununuzu ekleyin. Hamurunuz çok sert olmayacak kabınızın kenarlarından rahat ayrılıyorsa tamam demektir. Hamurunuzu yoğururken elinizi biraz uzatarak hamura hava aldırırsanız kabarması artacaktır. 1 saat kadar hamurunuzu mayalanması için üstünde nemli bez ile bekletin.


Avuç içi kadar kopardığınız hamurunuzu açıp tepsinize yerleştirin. Masa yada sofrada yaparsanız işlemi tepsiniz yerleştirmeniz zor olacaktır bundan dolayı açtıktan sonra direk tepsiye alın ve şeklini orada verin. Hamurunuzun kenarlarını büzmeden önce hafifçe zemine kaşar rendesi serpin. Kenarlarını bükün ve ortada oluşan boşluğa harmanladığınız karışımı serpin.

Pideleriniz tamamlandığında sadece beyazını kullandığımız yumurtamızın sarısını gözüken hamur kısımlara sürün 150 derece önceden ısıttığınız fırında 15 dakika pişirdikten sonra çıkarıp kaşarla üstünü örtün ve tekrar fırına verin kaşarlarımız hafif kızarıncaya kaşar pişirmeye bırakın. Ve pideniz hazır :)

Afiyet olsun :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder