26 Ekim 2020 Pazartesi

13.Haftalık Gebelik - Hafta Hafta Gebelik

 13. haftalık gebelikte bebekte olan değişimler, 13. haftalık gebelikte annede olan değişimler hakkında bilgiler vermeye çalışıcam.13 haftayla birlikte ikinci trimester dönemine başladınız. Ve 3 aylık hamilesiniz.

13.Haftalık Gebelikte Bebekte Olan Değişimler: Bu haftaya kadar bebeğinizin kafası vücudundan büyüktü, artık vücudu büyümeye başlayarak kafası olması gerektiği boyutlarda kalacak. Kulakları olması gereken yerlere doğru kaymaya başlar. Birbirinden uzak olan gözler yakınlaşır ve renklenir. Göbek bağı içerisinde oluşan bağırsaklar bebeğinizin karnının içerisinde yerini almaya başlıyor. Ses telleri gelişmeye başlar. Bebeğinizi besleyen plesanta 30 gr ağırlığına ulaştı. Bebeğinizin karaciğerinde safra salgılanması ve pankreasında insülün üretimi başlayacak. Bebeğinizin derisi ince tüyler ile kaplanmıştır. Yolk kesesi tamamen yok olur.Bebeğinizin parmak izleri oluşmaya başlar.



Bebeğiniz 13.haftada 7-8 cm boyunda limon kadardır. Ağırlığı ise 22-25 gram kadardır.



13.Haftalık Gebelikte Annede Olan Değişimler: Göbeğinizin büyümeye başladığını göreceksiniz. Rahminiz greyfurt büyüklüğüne ulaşmıştır bile. Rahat karnınızda baskı hissetmeyeceğiniz pantolonlar giymelisiniz.Umuyorum ki bulantılarınız son bulmaya başladı, bitkinlikleriniz bitmeye başladı. Bu olumsuzluklar azalınca cinsel isteğinizde artışlar olabilir.

12.haftalık gebelik hakkındaki yazıma buradan ulaşabilirsiniz.

14.haftalık gebelik hakkındaki yazıma buradan ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder