26 Ekim 2020 Pazartesi

12.Haftalık Gebelik - Hafta Hafta Gebelik

 12. haftalık gebelikte bebekte olan değişimler nelerdir, 12 haftalık gebelikte annede olan değişimler nelerdir bunlar hakkında bilgiler vermeye çalışıcam.

12.Haftalık Gebelikte Bebeğin Gelişimi: Riskli olan ilk 3 ay dönemin son haftasındasınız. Bebeğiniz bu hafta hıçkırmaya başladı, hareket etmelerine devam ediyor. Parmaklarını oynatmaya başladı, parmaklarını emebilir. Bebeğinizin hareketleri refleks şeklindedir. Verilen tepkiye karşı tepki verir.Bu hafta amniyon sıvınız 50 ml kadardır. Bebeğinizin cinsel organları oluşmuştur. Fakat ultrasonda gözükmesi henüz erken olabilir. Bu haftalarda yolk kesesi yok olur.

12. haftade bebeğinizin boyu 5-6 cm mürdüm eriği kadardır. Ağırlığı ise 13-14 gramdır. 


12.Haftalık Gebelikte Annede Olan Değişimler: Bulantılarınızın ve yorgunluklarınızın azaldığı haftalardır. Kilo vermeleriniz bu haftalardan itibaren bitecek ve kilo almaya başlayacaksınız. Karnınız büyümeye başlayacak bu yüzden yoğun nemlendiriciler veya çatlak önleyici kremleri karnınıza sürmelisiniz. Bu haftalarda annenin isteğine bağlı ikili test yapılmaktadır. Bu haftalarda olan doktor randevunuzu atlamamalısınız.

11.haftalık gebelik hakkındaki yazıma buradan ulaşabilirsiniz.

13.haftalık gebelik hakkındaki yazıma buradan ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder