27 Ekim 2020 Salı

18.Haftalık Gebelik - Hafta Hafta Gebelik

 18. haftalık gebelikte bebekte olan değişimler, 18.haftalık gebelikte annede olan değişimler nelerdir bunlar hakkında bilgiler vermeye çalışıcam.

18.Haftalık Gebelikte Bebekte Olan Değişimler: Bebeğiniz kollarını bükmeye devam ediyor. Hareketlerini hala hissetmediyseniz hissetmeye başlayabilirsiniz. Bebeğinizin hıçkırıklarını bile hissedebilirsiniz. Bebeğiniz kemik gelişimi devam ettiği için kalsiyum alımlarınıza dikkat etmelisiniz. Bebeğiniz göbek kordonunu tutabilir, parmağını emebilir.



18.haftalık gebelikte bebeğiniz 15-17 santim nar büyüklüğünde, bebeğinizin ağırlığı ise 190-200 gramdır.



18.Haftalık Gebelikte Annede Olan Değişimler: Rahminiz göbek deliğinizin hizasına gelmeye başlamıştır. Göbek deliğinizin yavaş yavaş dışarı çıkmaya başladığını fark edeceksiniz. Bacaklarınıza kramp girebilir, ellerinizde ayaklarınızda şişmeler olabilir. Sık sık yürüyüşlere çıkın. Bol su içmeye, lifli gıdalar tüketmeye çalışın. Uyurken sırt üstü yatmayın yan yatmaya özen gösterin. Rahminizle kan akışınızı sağlayan damarlardan birini sıkıştırabilirsiniz. Gün içi dinlenmelerinizde biraz sırt üstü uzanıp bebeğinizi hissedebilirsiniz. Bu süreyi uzun tutmamakta fayda var.

17.haftalık gebelik hakkındaki yazıma buradan ulaşabilirisiniz.

19.haftalık gebelik hakkındaki yazıma buradan ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder