28 Ekim 2020 Çarşamba

19.Haftalık Gebelik - Hafta Hafta Gebelik

 19.haftalık gebelikte bebekte olan değişimler gelişimler nelerdir, annede olan değişimler nelerdir bu konu hakkında bilgiler vermeye çalışıcam.

19.Haftalık Gebelikte Bebekte Olan Değişimler: Bebeğinizin cildindeki yağ dokuları kalınlaşmaya devam eder. Bebeğiniz sizin sesinizi, mide ve bağırsak hareketlerinizin sesini duyabilir. Sinir sistemi vücudu ve beyni arasında bağlantı kurmaya çalışır. Tat duyusu gelişmeye başlar. Amniyon sıvısının tadını almaya başlar. Bebeğiniz kız ise vajina ve rahmi bu hafta gelişti. Erkek ise testisleri karın boşluğundadır, yumurtalık torbasına henüz inmemiştir. Fakat prostat gelişimi geçen hafta tamamlandı. Bebeğinizin saçları çıkmaya başlar.



19.haftalık gebelikte bebeğinizin boyu 16-18 cm kadar, ağırlığı 240-250 gram kadardır. Bebeğiniz mango kadardır :)



19.Haftalık Gebelikte Annede Olan Değişimler: Kan hacminiz artar kalbiniz dakikada 7 litreye kadar kan pompalar. Tansiyonunuzun yükselmeme sebebi hormonlarınızdan kaynaklı genişleyen damarlarınızdır. Bel, kalça ağrıları yaşayabilirsiniz. Sırt üstü uyumamaya dikkat edin. Büyüyen karnınızla anı için resim çekmelerinizi ihmal etmeyin. Doğumdan sonra bugünlerinizi özleyeceksiniz :) Cildinizde lekelenmeler olabilir. 

18.haftalık gebelik hakkındaki yazıma buradan ulaşabilirsiniz.

20.haftalık gebelik hakkındaki yazıma buradan ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder