28 Ekim 2020 Çarşamba

22.Haftalık Gebelik - Hafta Hafta Gebelik

 22.haftalık gebelikte bebeğin durumu ve gelişimi nasıldır, 22.haftalık gebelikte annede olan değişimler nelerdir bu konu hakkında bilgiler vermeye çalışıcam.

22.Haftalık Gebelikte Bebekte Olan Değişimler: Bebeğinizin panreası yavaş yavaş gelişiyor. Bebeğiniz dıştan bakıldığında yenidoğan bir bebeğin 1 avuç hali :) bebeğinizin teni verniks ile kaplı. Verniks tabakası doğuma kadar azalır. Doğduğunda tenlerinde bulunur :) Bebeğinizin dokunma duyuları gelişiyor. Refleks olarak yaptığı hareketler bilinçli olarak yapılan hareketlere dönüşücek. Tat alma duyusu geliştiği için bu süreçte ne yerseniz bebeğiniz de doğumundan sonraki süreçlerinde yediklerinizi sevebilir. Sık sık bebeğinizle konuşursanız doğumdan sonra sizi ayırt edebilir :) Bebeğinizin kemikleri kırmızı kan hücreleri üretmeye başladı. Kırmızı kan üretirken bilirubinde üretir. Bilirubin karaciğerden süzülüp idrar yolu ile atılır. Doğduktan sonra bilirubin atımı bitmediyse birkaç gün daha atmaya devam edebilir. Bilirubinin birikmesi sarılığa yol açar. Sık sık güneşe çıkararak, sık emzirerek bu durumunu düzelmesi sağlanır. 



22.haftalık gebelikte bebeğinizin boyu 28-29 cm, ağırlığı ise 430-450 gram kadardır. Bebeğiniz sakız kabağı kadardır.



22.Haftalık Gebelikte Annede Olan Değişimler: Hormonların etkisiyle saç dökülmeleriniz azalır veya durur. Dökülmeyen saçlarınız doğum sonrasında hızlıca dökülebilir bu konuda telaş yapmayınız. Hormonların etkisiyle kıllarınızda artış görebilirnisiniz. Büyüyen karnınızda gerilmeler olucaktır. Bu yüzden sık sık karnınızı nemlendiriniz. Stresten uzak durmaya çalışarak egzersiz ve yoga yapabilirsiniz. Bol su içmeye özen gösterin

21.haftalık gebelik hakkındaki yazıma buradan ulaşabilirsiniz.

23.haftalık gebelik hakkındaki yazıma buradan ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder