28 Ekim 2020 Çarşamba

21.Haftalık Gebelik - Hafta Hafta Gebelik

 21. Haftalık gebelikte bebekte olan değişimler, gelişimler nelerdir. Annede olan değişimler nelerdir bu konu hakkında bilgiler vericem.

21.Haftalık Gebelikte Bebekte Olan Değişimler: Tat alma duyusu geliştiği için yediğiniz besinlerin tadını alabilir. Alanı henüz geniş olduğu için bebeğinizin hareketlerini karnınızın farklı yerlerinde fark edebilirsiniz.Dışarıdan gelen ışık ve sesin şiddetine giderek daha fazla farkına varıyor. Bebeğinizin beyin gelişimi devam ediyor, doğumdan sonra da beyin gelişimi devam edecektir.



21.haftalık gebelikte bebeğinizin boyu yaklaşık 26 cm kadardır. Ağırlığı ise 360 gramdır. Bebeğiniz bir havuç kadardır. Bebeğinizin boyu ve ağırlığı bu ölçülerden az veya fazla olabilir bunun sebebi döllenmenin oluştuğu gün ile alakalı farklılıklardır. 



21.Haftalık Gebelikte Annede Olan Değişimler: Kabızlık ve bacaklarınızda kramplar oluşabilir. Kabızlık ve gaz yapabilecek gıdalardan uzak durmanızda fayda var. Günlük su tüketiminize dikkat edin. Bacaklarınızın altına yastık koyup bacaklarınızı havaya kaldırmak kan dolaşımınıza iyi gelecektir. Kendinizi aç bırakmayın yanınızda küçük atıştırmalıklar taşıyın.

20.haftalık gebelik hakkındaki yazıma buradan ulaşabilirsiniz.

22.haftalık gebelik hakkındaki yazıma buradan ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder