30 Ekim 2020 Cuma

28.Haftalık Gebelik - Hafta Hafta Gebelik

 28.Haftalık gebelikte bebekte olan değişimler ve gelişimler nelerdir, annede olan değişimler nelerdir bu konu hakkında bilgiler vericem.

28.Haftalık Gebelikte Bebekte Olan Değişimler: Bebeğiniz göz kırpmalarına başladı. Anne karnındaki fetüsün beyin dalga aktiviteleri ölçülmüştür. Ölçme sonucu farklı uyku döngüleri olduğunu göstermiştir. Bu uyku döngüleri de rüya görürken yaptığımız göz hareketlerini de kapsamaktadır. Bu sebeple bebeğin anne karnında rüya görebildiği düşünülmektedir. Bebeğinizin cilt altı yağlanması hızlanmaya başladı. Akciğerleri gelişimini ve pratiğini hala devam ettiriyor.



28.Haftalık gebelikte bebeğinizin boyu 38-39 cm kadar, ağırlığı ise 1 kg'dır. Bebeğiniz marul büyüklüğündedir. Bebeğinizin plesantasıda bebeğiniz ile birlikte büyüyor, plesantanın ağırlığı 400 gram kadardır.



28.Haftalık Gebelikte Annede Olan Değişimler: 7. Ayınızın başındasınız ve 3. trimesterdasınız. Büyüyen karnınızdan kaynaklı yorgunluk hissi, nefes darlığı, bel ve sırt ağrıları, mide ağrısı yaşayabilirsiniz. Uykularınız bölünebilir, geç uykuya dalabilirsiniz. Göğüslerinizden süt gelebilir. Sabahları uyandınızda göğsünüzü ıslak bulabilirsiniz. Bacaklarınıza kramp girebilir.

27.haftalık gebelik hakkındaki yazıma buradan ulaşabilirsiniz.

29.haftalık gebelik hakkındaki yazıma buradan ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder