30 Ekim 2020 Cuma

29.Haftalık Gebelik - Hafta Hafta Gebelik

 29. Haftalık gebelikte bebekte olan değişim ve gelişimler nelerdir, 29.haftalık gebelikte annede olan değişimler nelerdir bu konu hakkında bilgiler vericem.

29.Haftalık Gebelikte Bebekte Olan Değişimler: Bebeğinizin akciğerleri gelişmeye devam ediyor.  Bebeğiniz baş parmağını emebilir, gözlerini açıp kapayabilir, hıçkırabilir. Bebeğiniz pozisyonunu değiştirerek baş aşağıda durabilir. Bebeğinizin cilt altı yağlanması devam ediyor. Bebeğiniz hala pembe ve buruşuktur. Bebeğiniz beyin yapısı gelişmeye devam ediyor. Bebeğinizin seslere, ışıklara, yiyeceklere olan tepkisi daha bilinçlidir. Kemikleri serteşmeye devam ediyor. Sertleşse bile esnekliğini korumaya devam edecek. 



29.haftalık gebelikte bebeğiniz boyu 39-40cm, ağırlığı ise 1200 gramdır. Bebeğiniz bir balkabağı kadardır. :) 



29.Haftalık Gebelikte Annede Olan Değişimler: Yalancı sancılar hissedebilirsin. Rahmin yalancı kasılmalar ile doğum sürecine kendini hazırlar. Yalancı sancı ile gerçek sancı arasındaki fark; yalancı sancılar düzensizdir. Gerçek doğum sancısı düzenli aralıklarla ilerler, sancı aralığı gittikçe sıklaşır ve şiddetlenir. Rahmin idrar torbanı baskılayabilir. Bu sebeple gülerken, öksürürken, hapşırırken idrar kaçırabilirsin. Vücudunda oluşan ağrılar ve büyüyen karnından kaynaklı cinsel isteğinizde azalmalar olabilir. Doktorunuz aksini söylemediği sürece cinsel birlikteliğe devam edilebilir. Hemoroit problemleri yaşıyorsan, soğuk kompresler ve oturma banyoları iyi gelebilir. Hamilelik dönemlerinizde kullanıcağınız ilaçları mutlaka doktorunuza danışmadan kullanmayınız.

28.Haftalık gebelik hakkındaki yazıma buradan ulaşabilirsin.

30.Haftalık gebelik hakkındaki yazıma buradan ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder