E Düğün olurda kızların gecesi olan kına gecesi olmazmı?
Kına gecesine katılan tüm orta ve orta yaş üzeri ablalarımız teyzelerimiz bir
şeye çok dikkat ediyor.
Avuçlarının içine yakılan kınaları,kıpkırmızı koyu kırmızı oldumu?
O kırmızılıklar sizin namızını da yürütecektir. “Falancının kınasında elime bir
kına yaktım kıpkırmızıydı.çok güzeldi kınası”
Peki bayan kopsil?
Gelin adayları ne yapmalıda bu kınaları kııııpkırmızı bir
renk vermeli?
Çok basit efendim.
Genelde bilinen özellik şudur, Kına yoğurulurken üzerine su yerine çay demi
dökülür. Fakat bu yeterince kızarmasını sağlamaz. Asıl kızarmasını sağlayacak
şey kaynamış HİBİSKUS suyudur :)
Kınamızı derin bir kabın içine Baharatçılarda rahatlıkla bulabileceğiniz bu
bitki kuru şekilde satılır. Dilerseniz iki üç tanesini kuruyken ezip kınanın
içine atın,geri kalanını suyun içine atarak 6 7 dakika kaynatın ve o suyla
kınanızı yoğurun J
Saçına kına yakan arkadaşlarımızda bu tarifi gönül rahatlığıyla
uygulayabilirler gözle görülür renkte canlılık ve kırmızılık olacaktır J
Hibiskus bitkisi aynı zamanda demleyip sade olarak içiledebilir.
Rahatlatıcı,kan yapıcı,metabolizma hızlandırıcı özelliği bulunur diyet yapan arkadaşlar diyet listelerine bu çayı ekleyebilirJ Ayrıca sıcak suyla
temasında direk renk vermesi sebebiyle şerbetlerede kuru halinde 3 4 adet atılır J
Umarım işinize yarar bu bilgiler J
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder