22 Haziran 2016 Çarşamba

Kınayı Kızıl Yapmak İçin

Ramazandan sonra düğünü olan gelin adaylarımız gün saymaya başlamış J
E Düğün olurda kızların gecesi olan kına gecesi olmazmı?
Kına gecesine katılan tüm orta ve orta yaş üzeri ablalarımız teyzelerimiz bir şeye çok dikkat ediyor.

Avuçlarının içine yakılan kınaları,kıpkırmızı koyu kırmızı oldumu?
O kırmızılıklar sizin namızını da yürütecektir. “Falancının kınasında elime bir kına yaktım kıpkırmızıydı.çok güzeldi kınası”
Peki bayan kopsil? 
Gelin adayları ne yapmalıda bu kınaları kııııpkırmızı bir renk vermeli?
Çok basit efendim.
  Genelde bilinen özellik şudur, Kına yoğurulurken üzerine su yerine çay demi dökülür. Fakat bu yeterince kızarmasını sağlamaz. Asıl kızarmasını sağlayacak şey kaynamış HİBİSKUS suyudur :)
Kınamızı derin bir kabın içine Baharatçılarda rahatlıkla bulabileceğiniz bu bitki kuru şekilde satılır. Dilerseniz iki üç tanesini kuruyken ezip kınanın içine atın,geri kalanını suyun içine atarak 6 7 dakika kaynatın ve o suyla kınanızı yoğurun J
Saçına kına yakan arkadaşlarımızda bu tarifi gönül rahatlığıyla uygulayabilirler gözle görülür renkte canlılık ve kırmızılık olacaktır J
   Hibiskus bitkisi aynı zamanda demleyip sade olarak içiledebilir. Rahatlatıcı,kan yapıcı,metabolizma hızlandırıcı özelliği bulunur diyet yapan arkadaşlar diyet listelerine bu çayı ekleyebilirJ Ayrıca sıcak suyla temasında direk renk vermesi sebebiyle şerbetlerede kuru halinde 3 4 adet atılır J

Umarım işinize yarar bu bilgiler J

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder