Pide malzemeleri çok gibi görünsede aslında evinizde sürekli elinizin altında bulunan malzemelerdir,eğer sebzeleriniz yetersizse sadece kaşar rendeleyip üzerine serpsenizde olur 😊 neyse biz gelelim sebzeli pidemizin tarifine
Hamuru için;
14 Dolu Yemek Kaşığı Un
Yarım su bardağı sıvıyağ
1, 5 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Bir kase yoğurt
Yarım bardak süt
1 paket kuru maya
Sebzeler;
2 adet yeşil biber
1 soğan
1 domates
İsteğe göre Mantar
İsteğe göre kırmızı biber
Ek malzeme;
Rendelenmiş kaşar
Karabiber
Pul biber
Kekik
Yoğurt ve kuru mayayı geniş kabınızı ekleyin ve karıştırın,üzerine süt ve yağı ekleyin karıştırın daha sonra tuz ve şekeri ekleyerek karıştırmaya devam edin, un dışında kaba koyduğunuz ve iyice karıştırdığınız malzemenize kaşık kaşık unu ekleyebilirsiniz hepsini birden dökmeyin üç dört kaşık ekleyip karıştırın, hamurlaşmaya başlayınca elle yoğurun ve yine kaşık kaşık eklemeye devam edin. Kaşıklarınızı dolu dolu almayı unutmayın.
Hamurunuzu yoğurun iyice kulak memesi kıvamına gelince kabınızın üstünü nemli bezle örterek mayalanması için bir köşeye bırakın.
Bu arada siz sebzenizi hazırlayın :)
Sebzenin hazırlanışı;
Domatesin kabuğunu soyun,küp küp doğrayın kenara ayırın.
Biberlerinizi ince ince kıyın,soğanınızı küçük küçük doğrayın,
Tavanıza biraz yağ koyun ve biberleri biraz öldürün,üzerine soğanıda ekleyin ikisini biraz karıştırdıktan sonra isteğe bağlı mantarınızıda eklebilirsiniz. Kısık ateşte kavurduğunuz bu sebzelere baharatlarınızıda ekleyin. Çok öldürmenize gerek yok kendilerinden geçsinler yeter
Pide hamurumuzu yarım saat 45 dakika dinlendirdikten sonra alalım, bir parça koparalım ve enini fazla açmadan boyunu uzatarak hamurumuzu yağlı tezgahta yada yağladığımız tepside açalım. Ortasına boydan boya ince çizgi halinde önce kavurduğumuz sebzeleri,sonra domatesimizi ekleyelim.
Pidemizin bir ucundan başlayarak diğer ucuna kadar kenarını kıvırarak içe bükelim. Hamurumuzun kenarlarına yumurta sarısı sürelim,üzerini rendelediğimiz kaşarla dolduralım.
Tepsiye dizdiğimiz bu pidelerimizi 175 derecelik önceden ısıttığımız fırında 20 25 dakika pişirmeye bırakalım, ara sıra hamura kürdan batırarak pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz 😊 afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder