29 Haziran 2016 Çarşamba

Şekerpare Nasıl Yapılır

Şekerpare tarifi insanı başta korkutsada aslında çok kolaydır 😊

Malzemeler;
2 çorba kaşığı irmik
4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 Paket Margarin

Şerbeti için;
Yarım limonun suyu
4 Su bardağı Su
3 Su bardağı Şeker
Geniş kaba hamur için olan tüm malzemeleri un hariç koyuyoruz,elimizle malzemeleri iyice yoğurup birbirine karıştırıyoruz,sonra yavaş yavaş unumuzu ekliyoruz, kurabiye hamuru gibi bir kıvam elde edinceye kadar elde yoğurmaya devam ediyoruz. Kıvamına gelince nemli bezle üzerini örtüp dinlenmesi için kenara ayırıyoruz.
Bu arada şerbetimizi hazırlayalım.4 Su bardağı suyumuzu tenceremizde Şekeri ilave ederek kaynatıyoruz kaynadıktan bir iki dakika sonra yarım limonun suyunu sıkıp kaynamaya devam ediyoruz 3 4 dakika sonra altını kapatıp soğuması için kenara ayırıyoruz.
Hamurumuzu alalım, yağladığımız tepsimize ceviz büyüklüğünde yuvarlayarak üzerine hafif bastırıp yerleştiriyoruz hepsinin üzerinede birer tane fındık batırıyoruz. Daha sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp 175 derecelik önceden ısıttığımuz fırında pişiriyoruz. 15-20 dakikaya pişmiş olacaktır. Tepsiyi aldığınız gibi ılıyan yada soğuyan şerbetinizi sıcak şekerparelerinize dökün üzerlerinde gezdirerek,üzerinide başka bir tepsiyle kapatarak şerbetini çekmesini bekleyin 4 saat sonra dinlendirdiğiniz şekerparelerinizi afiyetle Yiyebilirsiniz 😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder