27 Haziran 2016 Pazartesi

Uzungöle nasıl gidilir ?

     Uzungöl'e kişisel arabanızla yada kiraladığınız bir arabayla gidecekseniz. Daha önce de hiç gitmemiş iseniz hiç telaşa gerek yok. Zira yolu kolay arkadaşlar. Yol uzun olsa da merkeze, bulması kolay. Trabzon'a 100 km gibi bir uzaklığı var. Trabzon-Rize sahil yolunu takip ediyorsunuz.Peş peşe Trabzon'un ilçelerini geçiyorsunuz. Yomra-----> Araklı-----> Sürmene----->  Of ilçesine geldiğinizde karşınıza Uzungöl ile ilgili bir sapak gelicek o sapaktan içeri girceksiniz.  Of ile Uzungöl arasıda bir 50-55 km falan olması lazım. Yani merkezden geliyorsanız sapağa geldiğiniz kadar sapaktan sonra devam ediceksiniz. Of'dan Uzungöl tabelası ile döndüğünüz sapaktan devam edin. Uzungöl o sapağın sonunda arkadaşlar. Zor ve bulunmayacak bir yolu yok.
     Arabanız yok ise Uzungöl'e getirip götüren bir çok firmalar var onları internet üzerinden bulabilirsiniz. Gelişinizi-gidişinizi sağlar.
    Firmalarla gitmek istemiyorsanız. Trabzon Meydanının altında çömlekçi var arkadaşlar. Dolmuşların kalktığı yerde. Orada Çaykara Tur'u bulun. Çaykara Tur ile bu ayın başında 14 liraya Uzungöl'e gitmiştim. Yazın ve tatil günleri yoğun olabilir. Bu yüzden arayarak rezervasyon yaptırın. Uzungöl'e vardığınızda yine aynı arabayla dönücekseniz mutlaka indinizde gidin dönüş saatinize bilet alın. Sonra yer kalmıyor arkadaşlar. Ben geç bir saate bırakmıştım dönüş bileti almayı siz öyle yapmayın. İndiğinizde alın :D Toplam 28 liraya gidiş-dönüş yapıyorsunuz.  Arabanın klimasıda vardı :D

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder