11 Eylül 2016 Pazar

Ayak Bakımı

Dost başa düşman ayağa diyerekten yazımı başlatıyorum :)
Kışın gözükmesede yazın güzelliği ortaya çıkan, sonbahardan itibarende daha çok bakıma ihtiyacı olan ayaklarımıza nasıl baklıyız ??

  • Ayak sağlığı: İlk olarak ayak sağlığımız için önemli olan dikkat etmemiz gereken hususlar hakkında konuşacağıım :) Sıcak havalarda kapalı ayakkabılar giymek, kışın da botların içinde kalan ayaklar havasız kalarak, terleyen ayaklarda mantar enfeksiyonu kolaylaşır. Dolayısıyla yazın daha açık ayakkabılar tercih etmek, kışın ise eve girer girmez çorapları çıkarıp ayakların hava almasını sağlamak gerekmekte.  Mantar demişkende  ayakkabı, çorap, havlu gibi kişisel eşyalar bulaştırma riski taşır. Bu gibi eşyalar ortak olmamalı, kişisel olmalıdır. Manikür-pedikür setleri de kişiye özel olmalıdır. Başkalarının el ve ayak bakımı  için kullanılan aletler kesik, ve sıyrıklardan bakterilerin geçmesi kolaylaşır. Başta Hepatit B gibi kan dolaşımı ile geçen pek çok hastalığa neden de olabilir.
  • Pedikür: İlk olarak ayaklarımızı sabunlu ılık suda yarım saat kadar bekletelim (bu suya evde bulunan birazcık nemlendirici birazcık el sabunu gibi ürünler atabiliriz). Ayakların nemini aldıktan sonra ayak törpüsüyle ayakların ölü derilerini alalım (ponza taşı gibi).Tırnak etlerini manikür-pedikür aparatlarından yardım alarak geriye itelim. Daha sonra pens yada tırnak makası yardımıyla etleri keselim. Tırnak yüzeyi için olan törpülerle tırnakları törpüleyelim. Ayaklarımızı iyice ovaladıktan sonra yıkayalım...  
  • Topuk çatlakları: Ayakları yıkadıktan sonra kurulamamak, yalın ayak gezmek, küçük ayakkabı giymek gibi nedenlerden dolayı ortaya çıkar. Her banyodan sonra ponza taşıyla yumuşak hareketlerle ölü deriler temizlenmelidir. Ayaklar iyice kurulanmalıdır. Daha sonra içeriğinde E vitamini ve jojoba yağı bulunan ayak kremleriyle kremlenmelidir.
  • Oje kullanımı: Aseton ve ojeler tırnakları kurutur. Çatlamasına ve kolay kırılmasına sebeb olur. Ojeler uzun süre tırnakta tutulmamalı, tırnakların nefes alması sağlanmalıdır. Oje sürmeden önce besleyici solüsyonlar sürmek tırnakların korunmasına bir nebze olsun yardım sağlayacaktır. Tırnak için parlatıcı sürülcekse bakım yapan parlatıcılar tercih edilmelidir. Bknz. NK sarımsak özlü tırnak güçlendiriciyi Gratis mağazalarında bulabilirsiniz. Fiyatı 5 lira civarında :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder