13 Eylül 2016 Salı

Mevsim Geçişlerinde Cilde Dikkat !

Mevsim geçişlerinin olumsuz etkilerini sadece kuru ciltler değil, normal hatta yağlı ciltler de olumsuz etkilenir. Bu yüzden tüm ciltler bu geçiş dönemlerinde özel bakıma ihtiyaç duyarlar.

Hassas Ciltler: Alerjik ciltler, mevsim geçişlerinde daha da hassas hale gelebilir. İnce, kızarık, nemsiz olan ve kolayca tahriş olan hassas cilt herşeyden kolay etkilenir; Soğuk, rüzgar, toz, uygun olmayan bakım ürünleri gibi... * Cildin koruyucu tabakasına destek veren nemlendiricileri tercih edin. * Güneş koruyucu kremleri bırakmamanızda yarar var. * Seçtiğiniz ürünler cilt tipinize uygun olsun. * Bol su için, sert sabun içeren temizleyicilerden kaçının, su içerikli ürünler kullanın.

    Yağlı Ciltler: Bu ciltlerde olumsuz hava koşullarından etkilenir. En büyük sorun tabiki de aknedir. :( * Aşırı sıcak ve soğuk, yağlı cildin dengesini bozabilir. Ilık su ile cildinizi temizleyin. * Peeling özelliği olan jel temizleyicilerle ölü hücreleri atın. * Gözenekleri sıkılaştırmak için tonik uygulayın. * Yağlı akneli ciltlerin kullandığı ürünler, cilt yapısı gereği soyucu ürünlerdir. Bu yüzden güneş kremi kullanmakta yarar var. * Gündüzleri su bazlı hafif olan nemlendiriciler tercih edin.
    Normal Ciltler: Bu cilt tipleri soğuk havalarda nem kaybeder, yağ salgıları normalin altına düşer. * Su bazlı nemlendiricileri kullanın ki cilt normal ve sağlıklı haline gelsin. Cildi nemlendirmeyi unutmayın !
      Kuru Ciltler:Ciddi oranda kururlar. Üst deri ince olduğu için yıkandıktan sonra da pul pul olup kızarır. *Sert sabun içeren temizleyici ürünler ve soğuk suyu tercih etmeyin. * Aşırı kuruluk, cildinizi bakterilerden koruyan asit kalkanını bozar. Bu yüzden yoğun içerikli bakım ürünlerinden şaşmayın.

      Hiç yorum yok:

      Yorum Gönder