Malzemeler:
- 2 adet Yumurta
- yarım su bardağı Şeker
- 1 su bardağı Süt
- 1 buçuk su bardağı un
- Birer paket kabartma tozu ve vanilya (kabartma tozu yoksa 1 çay kaşığı karbonat)
- Tercihen; nutella, çilek, muz
- Yumurta ve şekeri karıştıralım. Burdaki amaç ikisinin karışması, köpürtene kadar çırpmayın.
- Sütü ekleyin biraz yavaş şekilde karıştırdıktan sonra un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin.
- Karıştırdığınız harcın kıvamı kek hamurundan azıcık yoğun olucak.
- Teflon tavanıza bir kaç damla sıvı yağ döküp peçete ile her yerine yayın. Orta ateşte pişirmelisiniz. Yağınızı 30 saniye kadar ısıttıktan sonra..
- 1 kepçeyi dolu dolu doldurmadan tavaya dökün. Döktüğünüz karışım baloncuk baloncuk olunca spatula yardımı ile ters çevirin. Her tavaya koyacağınız kepçe öncesinde tavayı peçete ile yağlayın.
- Arzu ederseniz; pankeklerin üstüne nutella sürün bir kenarına çilek dilimleri koyun ve ikiye katlayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder