19 Şubat 2018 Pazartesi

Tavada Pankek


Malzemeler: 

  • 2 adet Yumurta
  • yarım su bardağı Şeker
  • 1 su bardağı Süt
  • 1 buçuk su bardağı un
  • Birer paket kabartma tozu ve vanilya  (kabartma tozu yoksa 1 çay kaşığı karbonat)
  • Tercihen; nutella, çilek, muz
Yapılışı:   

  • Yumurta ve şekeri karıştıralım. Burdaki amaç ikisinin karışması, köpürtene kadar çırpmayın.
  • Sütü ekleyin biraz yavaş şekilde karıştırdıktan sonra un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin.
  • Karıştırdığınız harcın kıvamı kek hamurundan azıcık yoğun olucak.
  • Teflon tavanıza bir kaç damla sıvı yağ döküp peçete ile her yerine yayın. Orta ateşte pişirmelisiniz. Yağınızı 30 saniye kadar ısıttıktan sonra..
  • 1 kepçeyi dolu dolu doldurmadan tavaya dökün. Döktüğünüz karışım baloncuk baloncuk olunca spatula yardımı ile ters çevirin. Her tavaya koyacağınız kepçe öncesinde tavayı peçete ile yağlayın.
  • Arzu ederseniz; pankeklerin üstüne nutella sürün bir kenarına çilek dilimleri koyun ve ikiye katlayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder