20 Ekim 2020 Salı

1-2 Haftalık Gebelik - Hafta Hafta Gebelik

   Gebeyseniz yada gebelik hissediyorsanız heyecanla ve merakla araştırılan konulardır birisidir. Hafta hafta gebelik  nasıl ilerliyor vücudunuzda nasıl tepkiler alıyorsunuz bebeğinizin gelişimi ne yönde bunlar hakkında bilgiler vermeye çalışıcam. Gebelik son adetinizin ilk gününden itibaren sayılmaya başlanır. Gebeliğin oluşumu ile ilgili tespit yapmak zor olduğu için en sonki adetinizin ilk gününden hesaplanırsınız. Bu da demek oluyor ki gebeliğin 1. haftasında siz regl oluyorsunuz. 

Gebeliğin 1. Haftası: Gebeliğinizin 1. haftasında dediğim gibi adet oluyorsunuz. Bir önceki döllenmemiş yumurta dışarıya atılır. Ve bu hafta her zaman sizin için yeni bir başlangıç demektir.

                              

 Gebelik düşünüyorsanız sizlere adet ve yumurtlama takibi uygulaması önerisinde bulunucam. İsmi "Flo" pembe arayüzlü bir uygulama. Uygulamaya döngünüzü ve adetinizi girdiğinizde düzenlide adete sahipseniz size ovülasyon tahminlerinde bulunup hamilelik şansları hakkında bilgiler veriyor. Ayrıca ovülasyon testleriyle yumurtlamanızı tespit etmek istiyorsanız adetinizin bitiminden hemen sonra düzenli 28 günlük periyodunuz varsa da 2 gün sonra bu testlere başlayabilirsiniz.

Gebeliğin 2. Haftası: Bu haftada adetiniz bitmiştir ve bebek yapma çalışmalarına başlamışsınızdır :) Genel olarak düzenli 28 periyodu olan kadınlar adetinin ilk gününden itibaren sayarsanız 14. günü yumurtlarlar. 


Hamilelik düşünenler ve hamile olup bu yazıya okuyanlar herşeyin başladığı haftadır bu. Bu hafta gebelik düşünenler için önemlidir en az 2 kere cinsel birliktelik yaşamanız hamile kalma ihtimalinizi yükseltecektir. Gebeliğinizin 2. haftasında rahmininiz kalınlaşır embriyo için yatak haline gelir. Yumurtanızda olgunlaşır. Yumurtanız olgunlaşıp çatlayıp fallop tüpünün içine iletilir. Yunurtlama öncesi veya sonrası gelen spermlerle yumurta karşılaşır. Bir tane sperm yumurtayla birleşir. Ve döllenme başlar. Bu hafta hamilelik belirtileri olmaz, yumurtlama belirtileriniz olur. 

Yumurtlama belirtileri nelerdir? :  Yumurtlama döneniminde vücud ısınızda artış olur. Cinsel isteğiniz artar. Akıntılarınızda artış olur. Akıntılarınız yumurta akına benzer şekilde şeffaflaşır. Akıntılarda ki artışın sebebi spermleri hızlı ve güvenli şekilde rahme taşımak içindir.

 3. hafta gebelik hakkında bilgilerek tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder