20 Ekim 2020 Salı

3 Haftalık Gebelik - Hafta Hafta Gebelik

      3. hafta gebelikte belirtiler nelerdir, 3 hafta gebelikte bebekte olan değişimler nelerdir. Bunun hakkında bilgiler vermeye çalışıcam. 

  3. Hafta Gebelikte Bebekte Olan Değişimler: Yumurtanız spermle döllenmiş ve yumurta kanallarında yolculuğu başlamıştır. Kanalda bölünerek rahme olan yolculuğu devam eder.


  Bölünerek hücre topu haline gelir ve rahme ulaşır. Genellikle rahmin üst taraflarına yerleşir. Ve yerleşirken kılcal damarlar patlayabilir ve az bir miktarda kanama olabilir. Bu kanamaya implantasyon kanaması yada üstüne görme denir. Bebeğiniz iğne ucu kadardır ve henüz organları oluşmaya başlamıştır. Bu dönemde hücre topu haline gelen bebeğiniz embriyodur.
  3. Haftalık Gebelik Belirtileri: Henüz hamileliği doğrulayacak belirtileriniz yoktur. Var olan belirtilerinizde regl belirtilerinizle aynıdır. Hamilelik belirtilerini başlatan plesantanın oluşumu ve beta hcg hormonunun salgılanmasıdır. Tipik olarak göğüslerde hassasiyet, kasıklarınızda ağrı hissedebilirsiniz.
  3. haftalık gebelik görüntüsü : 

 Hamilelikte beslenme düzeni: Folik asit kullanımını hamilelik öncesi 3 ay ve hamileliğin ilk 3 ayında kullanılması çok önemlidir. Günlük protein tüketimini arttırmanız gebeliğinizin sağlıklı gelişmesi için önemlidir. Günlük süt, yoğurt, yumurta tüketimini aışkanlık haline getirmelisiniz. Et ve balık tüketiminizi arttırmalısınız. 
 1 ve 2. haftalık gebelik hakkında ki yazıma tıklayarak ulaşabilirsiniz.
4. haftalık gebelik hakkında bilgileri de buradan ulaşabilirsiniz.
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder