26 Ekim 2020 Pazartesi

10.Haftalık Gebelik - Hafta Hafta Gebelik

  10. Hafta gebelikte bebeğin gelişi nasıldır, 10.haftalık gebelikte annede olan değişimler nelerdir bunlar hakkında bilgiler vericem.

10.Haftalık Gebelikte Bebekte Olan Değişimler: Bebeğiniz artık minik bir insan görünümündedir. Yolk kesesi yok olmak üzeredir. Bebeğin tüm hayati organları oluşmuştur. Artık bu organlar gelişmeye başlayacaktır. Bebeğiniz riskli dönemi atlatmak üzeredir. O artık bir fetüs ! Dudakları oluşumunu tamamlamıştır. Diz ve bilek kısımları belirginleşir. Parmaklarında tırnakları oluşmaya başlar. Cinsel organları gelişir. Bebeğiniz erkekse testesteron hormonu üretmeye bile başlar. Bebeğiniz kesenizin içinde hareket etmeye başlar fakat henüz küçük olduğu için siz bunu hissedemezsiniz. Bebeğiniz idrar üretmeye de başlar. Amniyon sıvısı sadece bebeğinizi korumak için değildir. Bebeğiniz bu sıvıyı yutar ve idrar olarak atılır. Böbrekleri çalışmaya başlar ve akciğerin gelişiminide bu olay destekte bulunur.



Bebeğiniz 3-4 cm küçük bir erik tanesi kadardır. Ağırlığı ise 4-5 gramdır. Bebeğiniz her geçen gün büyüyor.

10. Haftalık Gebelikte Annede Olan Değişimler: Karnınız yavaş yavaş belirginleşmeye başlayacaktır. Bu haftadan sonra mide bulantılarınızda azalmalar yaşayacaksınız. Ruhsal durumunuzda dengesizlikler oluşabilir. Diş etlerinizde rahatsızlık hissedebilirsiniz. Kan hacminiz arttığı için damarlarınızda belirginleşmeler, koyulaşmalar olabilir. Bulantılarınızın azalmasıyla birlikte kilo alımlarınız artmaya başlar.
 9. haftalık gebelik hakkındaki yazıma buradan ulaşabilirsiniz.
11.haftalık gebelik hakkındakı yazıma buradan ulaşabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder