26 Ekim 2020 Pazartesi

11. Haftalık Gebelik - Hafta Hafta Gebelik

 11. haftalık gebelikte bebekte olan değişimler nelerdir, 10.haftalık gebelikte annede olan değişimler nelerdir bunlar hakkında bilgiler vermeye çalışıcam.

11.Haftalık Gebelikte Bebekte Olan Değişimler: Bebeğiniz amniyon sıvısını soluyarak nefes alma alıştırmaları yapar.  Bebeğiniz bu haftalarda sesler duyar fakat ayırt edemez. Penis ve vajina gelişimi başlamıştır. Organları gelişimlerini devam ettirirler. Dışarıdaki hareketlere karşı tepki verebilir ama henüz acı hissetmez. Anne ile bebek arasında köprü olan göbek kordonu çalışmasına devam eder. Amniyon sıvısındaki atık maddeler plesanta aracılığıyla anne kanına geçer.



Bebeğiniz 4-5 cm arasında kayısı kadardır. Ağırlığı ise 7 gramdır. Bebeğiniz büyümeye devam ediyor.


11.Haftalık Gebelikte Annede Olan Değişimler: Kadınların bazılarında karınlarında  koyu dikey bir çizgi oluşumu başlar. Bu çizgiye  Linea Nigra deniz. Bu çizgi zaten vücudunuzda vardır fakat rengi açık olduğu için farkedilmez. Hamilelikte vücudunuzun salgıladığı hormonlar daha fazla pigment ve melanin üretilmesini sağlar. Bu sebeple göğüslerinizdeki halkalarda koyulaşmalarda olabilir. Rahminiz karın boşluğunuza doğru ilerlemeye başlar. Böylelikle mesanenize olan baskı azalır. Tuvalate çıkmalarınız azalır. Göğüslerinizde büyümeler farketmişsinizdir. Cinsel isteğinizde azalmalar yada artmalar olabilir. Her iki durumda doğaldır. Doktorunuz kısıtlamadıysa cinsel birlikteliğinize devam etmenizde hiç bir sakınca yoktur. Bulantılarınız azalmaya başlamıştır. Sabahları uyandığınızda daha aç hissedersiniz.

10.haftalık gebelik hakkındakı yazıma buradan ulaşabilirsiniz.

12.haftalık gebelik hakkındaki yazıma buradan ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder