26 Ekim 2020 Pazartesi

9.Haftalık Gebelik - Hafta Hafta Gebelik

  9. Hafta gebelikte bebeğin gelişimi nasıldır, 9.hafta gebelikte annede olan değişimler nelerdir, bebeğin boyu ne kilosu nasıldır bunlar hakkında bilgiler vermeye çalışıcam.

9. Haftalık Gebelikte Bebekte Olan Değişimler: Bebeğinizin kol ve bacakları uzamaya devam eder. Parmaklarının arası ayrışmaya başlar. Kuyruğu kaybolur ve kalçası şekillenmeye başlar. Cinsiyet organları da oluşmaya başlar. Cinsiyetinin ne olacağı sperm yumurtayı döllerken bellidir. Ultrason ile görebilmek için daha çok haftaya ihtiyaç var. Bebeğiniz kollarını ve bacaklarını hareket ettirebilir. Fakat siz bunu 16. ile 22. hafta arasında hissedersiniz. Kulakları şuan olması gerektiği yerden aşağı konumdu ilerleyen haftalarda yavaş yavaş kulaklar yerine doğru kayacak. Bebeğinizin damak yapısını oluşturacak olan bölümde şekillenmeye başlamıştır. Bebeğinizin kıkırdak yapıları giderek kemikleşmeye başlar. Sırtıda düzleşmeye başlamıştır.



Bebeğiniz 2.5 cm kadar ağırlığı ise 2.5 gramdır. Bebeğiniz artık bir kiraz tanesi büyüklüğüne ulaşmıştır.


9.Haftalık Gebelikte Annede Olan Değişimler: Hamile gibi görünmesenizde bel ve karın çevreniz kalınlaşmaya başlamıştır.Bir önceki haftalarda yaşadıklarınız yorgunluk, bulantılar bu haftalardada devam eder. Rahat ve hava alan kumaşlar tercih ederek giyinmenizi değiştirmeye başlayabilirsiniz. Kendinizi aç bırakmamaya özen gösterin. Meyve tüketimi, kuruyemiş tüketimi, süt ile sık sık ve az az tüketerek aç kalmamanıza özen gösterin. 1. trimester da küçük kanamalar yaşayabilirsiniz. Kan uyuşmazlığınız varsa bu kanamaları doktorunuz ile paylaşmalısınız. Kanamalarda artış gördüğünüzde mutlaka en yakın sağlık kuruluşuna gidiniz.
8. haftalık gebelik hakkındaki yazıma buradan ulaşabilirsiniz
10.haftalık gebelik hakkındaki yazıma buradan ulaşabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder