28 Ekim 2020 Çarşamba

20.Haftalık Gebelik - Hafta Hafta Gebelik

 20.hafta gebelikte bebekte olan değişimler ve gelişimler nelerdir, annede olan değişimler nelerdir. Bu konu hakkında bilgiler vermeye çalışıcam. 

20.Haftalık Gebelikte Bebekte Olan Değişimler: Bebeğinizin bağırsaklarında mekonyum adı verilen siyah kaka birikmeye devam ediyor. Bebeğiniz zamanının bir kısmını uyuyarak bir kısmını hareket ederek geçirir. Hareketlerini artık çok daha rahat hissedebiliyorsunuz. Bebeğinizin cinsiyetini pozisyonu izin verdiği sürece çok rahat öğrenebilirsiniz.



Bebeğiniz hızlı bir şekilde büyümeye devam ediyor. 20.haftalık gebelikte bebeğinizin boyu 17-19 cm. Ağırlığı ise 300 gramdır. Bebeğiniz bir muz kadardır.



20.Haftalık Gebelikte Annede Olan Değişimler: Şimdiye kadar 5 kilo almanız normal kabul edilir. Tahmini olarak haftalık 500 gram alarak hamileliğinize devam ediceksiniz. Fazla kilolu iseniz kilo alımlarınıza dikkat etmeniz gerekmektedir. Saçlarınızın ve tırnaklarınızın hızlı uzadığını fark edeceksiniz. Hamileliğinizi yarıladınız. Rahminiz nerdeyse göbek hizasına çıktı.Rahmin büyümesinden kaynaklı sırt ve bel ağrıları yaşayabilirsiniz. Yürüyüş yapmaya özen gösterin.

19.haftalık gebelik hakkındaki yazıma buradan ulaşabilirsiniz.

21.haftalık gebelik hakkındaki yazıma buradan ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder