30 Ekim 2020 Cuma

30.Haftalık Gebelik - Hafta Hafta Gebelik

 30.haftalık gebelikte bebekte olan değişim ve gelişimler nelerdir, 30.haftalık gebelikte annede olan değişimler nelerdir bu konu hakkında bilgiler vericem.

30.Haftalık Gebelikte Bebekte Olan Değişimler: Bebeğinizin beyni ve akciğerleri gelişimini devam ettiriyor. Beyin yüzeyi pürüzsüz yapıdayken yavaş yavaş çukurluklar oluklar oluşacak.Ayak tırnakları çıkmaya başladı. Bebeğinizin vücut sıcaklığını beyni ve yağ hücreleri düzenlemeye başlıyor. Bu sebeple vücudunu kaplayan Laguna isimli tüyler yok olmaya başlıyor.Bebeğiniz şuan yakın mesafeyi görebiliyor. Plasenta bebeğinize besin ve oksijen sağlamaya devam eder. Plasentanız 450 grama ulaştı.



30.Haftalık gebelikte bebeğinizin boyu 40-41cm, ağırlığı ise 1400 gramdır. Bebeğiniz lahana kadardır.



30.Haftalık Gebelikte Annede Olan Değişimler: Burun tıkanıklığı ve kanamalar yaşayabilirsiniz. Vajina akıntılarınız değişebilir. Değişen vajinal akıntılarınız için doktorunuzu bilgilendirin. Bacaklarınızda varisler oluşabilir. Yalancı kasılmalar yaşayabilirsiniz bu konu hakkında ki bilgilere 29.haftalık gebelik isimli yazımdan ulaşabilirsiniz. Sütünüz gelebilir erken doğum ihtimaline karşı vücudunuz kendini hazırlar. Az az ve sık sık besinler tüketmelisiniz. Şekerli ve kalorili yiyeceklerden uzak durmanızda fayda var. Günde en az 2 litre su tüketmelisiniz. Doktorunuzun izniyle egzersizlerinize devam etmelisiniz.

29.Haftalık gebelik hakkındaki yazıma buradan ulaşabilirsiniz.

31.Haftalık gebelik hakkındaki yazıma buradan ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder