31 Ekim 2020 Cumartesi

31.Haftalık Gebelik - Hafta Hafta Gebelik

  31.Hafta gebelikte bebekte olan değişim ve gelişimler nelerdir, 31.haftalık gebelikte annede olan değişimler nelerdir bu konu hakkında bilgi vericem.

31.Haftalık Gebelikte Bebekte Olan Değişimler: Bebeğinizin beyin yapısı gelişmeye devam ediyor. Beyni 5 duyu organlarından sinyaller alıyor. Uyuma ve uyanma evrelerini fark ediyorsunuz. Bebeğinizin akciğerleri de gelişmesine devam ediyor. El tırnakları uzadı, ayak tırnakları ise yavaş yavaş uzuyor. Bebeğiniz gözleri kapatıp açabiliyor. Parmağını emdiği için emme refleksi gelişiyor. Bebeğiniz günde yarım litre kadar idrar yapar. İdrar yapması amniyon sıvısının değişimi içi iyidir. Bebeğiniz erkek ise testisleri kasıklarından karnına doğru ilerliyor. 



31.Haftalık gebelikte bebeğinizin boyu 41 cm kadar, ağırlığı ise 1400 gramdır. Bebeğiniz pırasa kadardır.



31.Haftalık Gebelikte Annede Olan Değişimler: Rahminiz iyice büyüdü organlarınızı sıkıştırdı ve karnınızın büyük bir bölümünü kaplıyor. Bebeğiniz baş aşağı döndüğünde göbek deliğiniz çıkıntılı durabilir. Kalçadan bacaklarınıza uzanan ağrılarınız olabilir. Her hamilelik anneye ve bebeğe özgüdür. Karın şekliniz bebeğinizin büyüklüğü ve küçüklüğü hakkında bilgiler vermez.Bu konuda kimsenin sizi kırmasına izin vermeyin. Yalancı kasılmalarınız olabilir, dinlenmeye odaklanın. Sizi şüphelendiren kasılmalarsa süresini takip edin. 

30.Haftalık gebelik hakkındaki yazıma buradan ulaşabilirsiniz.

32.Haftalık gebelik hakkındaki yazıma buradan ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder