1 Kasım 2020 Pazar

32.Haftalık Gebelik - Hafta Hafta Gebelik

 32.haftalık gebelikte bebekte olan değişim ve gelişimler nelerdir, 32.haftalık gebelikte annede olan değişimler nelerdir bu konu hakkında bilgi vericem.

32.Haftalık Gebelikte Bebekte Olan Değişimler: Bebeğinizin derisi bu haftalarda pürüzsüz ve yumuşak hale gelmeye başlıyor. Tırnakları uzuyor, saçlar belirginleşiyor. Bebeğinizin duyuları gelişti. Bebeğiniz zamanının büyük bir alanını uyuyarak geçirmeye başlıyor. Kalp atımıda yavaşlamaya başlıyor. Sizin kalp atımınızdan bebeğinizin kalbi etkilenir. Bu sebeple bol bol dinlenin ve stresten uzak kalmaya çalışın.



32.haftalık gebelikte bebeğinizin boyu 43 cm kadar, ağırlığı ise 1700 gramdır. Bebeğiniz marul kadardır.



32.Haftalık Gebelikte Annede Olan Değişimler: 8. ayınızın ilk haftalarındasınız. Bu haftalarda rahminizin tepe noktası olarak söylenen fundus göbeğinizin 4 cm kadar yukarısında. Rahminizin büyümesi organlarınızı sıkıştırdığı ve kaburgalarınızı esnettiği için şikayetleriniz artacaktır. Sık sık ve az yemeniz midenize iyi gelecektir. Büyüyen rahminiz idrar torbanıza baskı yapacaktır bu yüzden öksürürken, hapşırırken, gülerken idrar kaçırabilirsiniz. Bunu önlemek için sık sık tuvalete gidebilirsiniz.

31.Haftalık gebelik hakkındaki yazıma buradan ulaşabilirsiniz. 

33.Haftalık gebelik hakkındaki yazıma buradan ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder