23 Ekim 2020 Cuma

5. Haftalık Gebelik - Hafta Hafta Gebelik

 5. haftalık gebelikte bebekte neler oluşur, annede meydana gelen gelişimler nelerdir bunlar hakkında konuşalım. Öncelikle bebek hakkında konuşalım.

  5. Haftalık Gebelikte Bebekte Olan Değişimler: 1. ayınız bitti, 2. ayınıza başladınız. Bebeğiniz görüntü olarak uzun bir tüpe benzer. Kafası ve kuyruğu vardır. C şeklini alır. Kafası kuyruğuna oranla büyüktür. Bebeğinizin kalp, beyin, omurilik ve kemikleri oluşmaya başlamıştır. Bebeğinizin kalbi için hücreler oluşmaya başlamıştır. Kan hücreleri de oluşmuştur. Plesanta ve gebelik kesesi gelişmeye devam etmektedir. 



 Bebeğinizin boyu 1.55, 2mm bir susam tanesi kadardır. Ağırlığı ise 1 grdır. 


   Bu haftalarda hamilelik haberinizi alırsınız. Hastanelerde, aile sağlık merkezlerinde kan tahlili yaptırmanız hamileliğinizi doğrulayacaktır. Bebeğinizi 8. haftasında gidip görmek mümkün olacaktır. Bu haftalarda bebeğiniz çok küçük olduğundan sadece vajinal ultrason ile gözükebilir. 8. Haftada giderseniz kalp atışlarınıda dinleyebilirsiniz :)

 5. Haftalık Gebelikte Annede Olan Değişimler:  Bebeğiniz susam tanesi kadar olduğu için henüz göbeğiniz çıkmamıştır :) Sabah bulantılarınız başlayabilir. Dışardan bakan bir insan senin hamile olduğunu anlamaz. Fakat sen hissedebilirsin. Adetin gecikmiştir ve kendini yorgun hissetmektesindir. Sağlıklı beslenmeye özen göstermelisin.

4. haftalık gebelik hakkındaki yazımı okuyabilirsin.

6. haftalık gebelik hakkındaki yazımı okuyabilirsin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder