23 Ekim 2020 Cuma

6. Haftalık Gebelik - Hafta Hafta Gebelik

  6. hafta gebelikte bizi neler bekliyor, bebeğimizin durumu nasıl, gelişimi  nasıl ilerliyor bunlar hakkında konuşalım.

6.Haftalık Gebelikte Bebekte Olan Değişimler: Bebeğiniz geçen haftaya göre 3 kat büyüdü. Göz çukurları oluşmaya başladı. Kolları ve bacakları minik noktalar halinde belirdi. Bebeğiniz kalbi atmaya başladı. Kalbi vücudunun büyük bir kısmını kaplamakta. Nöral tüp oluşmuş ve kapanmaya başlamıştır. Sindirim sisteminden ilk farklılaşan hücre grubu karaciğeri oluşturacak hücrelerdir.


 Bebeğiniz 3-5 mm arasındadır. Bebeğiniz mermimek tanesi veya nar tanesi kadardır. Kilosu 2 gramdır. Vajinal ultrason ile bebeğinizin kesesi gözükür.


6. Hafta Gebelikte Annede Meydana Gelen Değişimler: Koku duyularınız daha hassas, kendinizi yorgun ve huzursuz hissedebilirsiniz. Bedeniniz alışık olmadığı için oluşan bu yeni durumdan dolayı fazla enerji harcıyorsunuz. Bu yüzden kendinizi yorgun hissediyorsunuz. Göbek bağı aracılığıyla bebeğinize besin ve oksijen taşıyorsunuz. Bu ve ilerleyen haftalarda bulantılarınızdan kaynaklanan kilo vermeleriniz olabilir bu doğaldır. İleri decede kusmalar yaşıyorsanız doktorunuza danışınız.
 5. haftalık gebelik hakkındaki yazımı okuyabilirsiniz.
7.haftalık gebelik hakkındakı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.




 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder