26 Ekim 2020 Pazartesi

7.Haftalık Gebelik- Hafta Hafta Gebelik

  7. haftalık gebeliğimizde bizi neler bekliyor, 7 haftalık gebelikte bebeğimizin durumu, gelişimi nasıldır, 7 haftalık gebelikte bebeğimizin boyu ve ağırlığı nedir onlar hakkında bilgiler vermeye çalışıcam.

7.Haftalık Gebelikte Bebekte Olan Değişimler: Bebeğinizin kafası büyümeye ve gelişmeye başlar. Özellikle beyni hızlı bir şekilde gelişmektedir. Beyin ve baş gelişmeye devam ettiği için vücuduna oranla kafası daha büyüktür.İç kulak şekillenir, göz kapakları gelişmeye başlar. Bebeğinizin gözleri artık görünür haldedir. Bebeğinizin göz rengi de kromozomlar ile döllenmeden itibaren bellidir. 6. haftada tomucuklanan kol  ve bacaklar büyümeye başlar ve kıkırdakl oluşmaya başlamıştır. Kan dolaşımı başlamıştır. Kalbi 2 bölümden oluşur ve dakikada 150 kere atmaktadır. Bebeğiniz amniyon kesesinin içine yerleşmiştir. Göbek kordonu oluşmaya başlamıştır. Tiroit bezi gelişmeye devam eder.


 Bebeğinizin geçen haftaya göre 3 kat büyümüştür. Boyu 10-13 mm arasındadır. Ağırlığı 2 gramdır. Bebeğiniz artık fasulye ve üzüm tanesi kadardır.

7.Hafta Gebelikte Annede Olan Değişimler: Rahminiz 2 kat büyüdü. Ve Portakal büyüklüğüne ulaştı. Göğüslerinizde kan dolaşımı artar ve çevresindeki halkada koyulaşma ve küçük kabartılar olabilir. Bulantılarınız ve kusmalarınız devam ediyor. Bu dönemler 1-2 kilo verebilirsiniz. Veya aladabilirsiniz. İki durumda normal kabul edilir. Kendinizi yorgun hissedebilirsiniz. Dinlenmenize ağırlık verin. Tansiyonunuz düşebilir bu yüzde birden hareket etmeyin yavaş yavaş hareket edin :) Doktorunuz kısıtlamadığı sürece cinsel hayatınıza devam edebilirsiniz. Sık sık tuvalete gitme ihtiyacı duyabilirsiniz. Evinizde evcil hayvan besliyorsanız temizliğini maske ve eldiven ile yapmaya dikkat edin ve aşılarını aksatmayın.

Hamilelikte 6.hafta hakkında bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.
8. hafta gebelik hakkındaki bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder