26 Ekim 2020 Pazartesi

8.Hafta Gebelik - Hafta Hafta Gebelik

  8.hafta gebelikte bebeğinizdeki gelişmeler nelerdir, 8.hafta gebelikte sizde ki değişimler nelerdir, 8.hafta gebelikte bebeğiniz boyu ne kadardır bunlar hakkında bilgiler vermeye çalışıcam.

8.Haftalık Gebelikte Bebekte Olan Değişimler: Bebeğiniz bu hafta embriyo değil, fetüs olarak adlandırılıyor. Fakat hala yumurta kesesinden besleniyor. Bebeğinizin büyüme hızı son haftalarda 2-3 katına çıktı. Bebeğinizin parmakları oluştu fakat parmakları ayrılmadı. Bebeğinizin kalbinin 4 odasıda oluşmuştur. Beyninin 3 ana bölümleri gelişimlerini tamamladı. Ana organlarıda gelişimini devam ettiriyor. Bu hafta doktorunuz size bebeğinizin kalbini dinletebilir :)



Bebeğiniz şuan tam 1.5 cm :) Ağırlığı da yaklaşık 2 gramdır. Bebeğiniz ahududu büyüklüğündedir.

8. Hafta Gebelikte Annede Olan Değişimler: Göğüslerinizde büyümeler olabilir, ilerleyen haftalarda sütyenlerinizi 1-2 beden büyük almalısınız. Bulantılarınız hala devam ediyor. Aç kalmamaya dikkat edin. Az az ve sık sık yemeye özen gösterin. Uykuya ve dinlenmeye ihtiyacınız varsa bu ihtiyacınızı karşılayın. Hormonları  etkisiyle sivilcelenmeler, kuruluk ve kaşıntı olabilir. Regl sancıları gibi sancılarınız olabilir. Bu sancıların nedeni rahminizin büyümesidir. Bu sancılara kanamalar eşlik ediyorsa mutlaka doktorunuza gidiniz, ihmal etmeyiniz.

7.haftalık gebelik hakkında bilgilere buradan ulaşabilirsiniz. 
9. haftalık gebelik hakkındaki yazıma buradan ulaşabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder