1 Kasım 2020 Pazar

33.Haftalık Gebelik - Hafta Hafta Gebelik

 33.Haftalık gebelikte bebekte olan değişim ve gelişimler nelerdir, 32.haftalık gebelikte annede olan değişimler nelerdir bu konu hakkında bilgiler vericem.

33.Haftalık Gebelikte Bebekte Olan Değişimler: Bebeğinizin derisindeki lanugo isimli tüyler büyük oranda döküldüler. Bebeğinizin cildinde oluşan verniks isimli beyaz tabaka kalınlaştı. Cildine renk veren pigmentlerde büyük oranda gelişti. Bebeğinizin saçları uzadı fakat her bebek saçlı doğmaz. Bebeğinizin bu haftalarda baş aşağı dönmesi beklenir. Bebeğinizin kemikleri kaynaşmadı, doğumda kolaylık olması ve herhangi bir durum gelişmemesi için kaynaşmaz. Doğumdan sonra bebeklik döneminde kaynaşmaya başlar. 



33.Haftalık gebelikte bebeğinizin boyu 44 cm, ağırlığı ise 1900-2000 gramdır. Bebeğiniz ananas büyüklüğündedir.



33.Haftalık Gebelikte Annede Olan Değişimler: Yalancı kasılmalar sizi rahatsız edebilir, sancı gelince dinlenin, bacaklarınızı yükseltin veya sıvı tüketin. Kasılmalar doğum hormonlarını salgılamanızı sağlar. Bu hormonlar bebeğinize bağlanmanızı, süt üretmenizi sağlar. El ve ayaklarınızda şişmeler, uyuşukluklar olabilir. Rahatsız ediyorsanız bileğinize sabitleyici birşey takın veya uyurken kolunuzu yüksekte tutun. 

32.haftalık gebelik hakkındaki yazıma buradan ulaşabilirsiniz.

34.haftalık gebelik hakkındaki yazıma buradan ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder