1 Kasım 2020 Pazar

34.Haftalık Gebelik - Hafta Hafta Gebelik

 34.haftalık gebelikte bebekte olan değişim ve gelişimler nelerdir, 34.haftalık gebelikte annede olan değişimler nelerdir bu konu hakkında bilgiler vericem.

34.Haftalık Gebelikte Bebekte Olan Değişimler: Bebeğiniz yediklerinizin içtiklerinizin tadını alabilir, dışardan gelen sesleri tanıyabilir, duygu değişimlerinizi fark edebilir. Değişimler bebeğinizin hareketlerini ve miktarınıda etkiliyebilir. Bebeğinizin beyni  gelişmeye devam ediyor. Hafızası ve hatırlama yetiside gelişmiş durumda. Akciğerleri olgunlaşmaya başlıyor. 



34.haftalık gebelikte bebeğinizin boyu 45 cm, ağırlığı ise 2100 gramdır. Bebeğiniz kavun büyüklüğündedir.



34.Haftalık Gebelikte Annede Olan Değişimler: Geceleri uykusuz geçmesi sizi gün içinde yorgun hissettirecektir. Fakat bugünlerinizde uykularınızda zorlansanızda doğumdan sonra daha fazla uykusuz kalacağınızı bilmelisiniz. Büyüyen rahminiz sizi zorlasada hayatınızın en önemli anlarını yaşıyorsunuz. Bugünlerinizi özleyeceksiniz :) Doğum planlarınızı kararlaştırın. Bu konuda doktorunuzdan destek alın, araştırmalarınızı mutlaka yapın. Neler istediğinizi nelerden korktuğunuzu doktorunuzla paylaşın. 

33.haftalık gebelik hakkındaki yazıma buradan ulaşabilirsiniz.

35.haftalık gebelik hakkındaki yazıma buradan ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder