1 Kasım 2020 Pazar

35. Haftalık Gebelik - Hafta Hafta Gebelik

 35.Haftalık gebelikte bebeğin durumu ve gelişimi nasıldır, annede olan değişimler nelerdir bu konu hakkında bilgiler vericem.

35.Haftalık Gebelikte Bebekte Olan Değişimler: Bebeğiniz bu haftada yenidoğana oldukça benzemektedir. Vücudunda %15 oranında yağ depolamıştır. Doğum gerçekleştiğinde bu oran %30'a kadar çıkacaktır. Rahminiz bebeğiniz için daralmaya başladığı için eskisi kadar yer değiştirme hareketleri olmayacaktır. Fakat bebeğiniz yumruklarına devam edecektir. :) Böbrekleri gelişti, karaciğeri ise bazı atık besinleri işleyebiliyor. Bağırsaklarında kaka birikimi devam eder. Doğuma kadar kakayı yapmaması beklenir. Doğumdan önce kaka yaparsa risk oluşturabilir, böyle bir durum oluşursa doktorun kararına uyulmalıdır.



35.haftalık gebelikte bebeğinizin boyu 47 cm kadar, ağırlığı ise 2400 gramdır. Bebeğiniz büyük bir kavun kadardır.



35.Haftalık Gebelikte Annede Olan Değişimler: Bu haftaya girilmesiyle birlikte doktor randevularınız sıklaşacaktır. Rahminizin büyümesiyle önceki haftalarda olan idrar kaçırma, mide ve bağırsak rahatsızlıkları, ödem toplama, kol ve bacaklarda uyuşma hisleriniz devam eder. Bu hafta perine masajı ve kegel egzersizlerine başlayabilirsiniz. Bu haftalarda kendinizi takip edin erken gebelik belirtileri yaşıyorsanız bu belirtileri doktorunuzla paylaşmalısınız.

34.haftalık gebelik hakkındaki yazıma buradan ulaşabilirsiniz.

36.haftalık gebelik hakkındaki yazıma buradan ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder