1 Kasım 2020 Pazar

36.Hafta Gebelik - Hafta Hafta Gebelik

 36.hafta gebelikte bebekte olan değişim ve gelişimler, annede olan değişimler nelerdir bu konu hakkında bilgiler vericem.

36.Haftalık Gebelikte Bebekte Olan Değişimler: Bebeğinizin boyu uzuyor. Kaslarının, organlarının ve cildinin altı yağlanmaya devam ediyor. Akciğerleri büyük oranda gelişti ve gelişmeye devam ediyor. Bağırsakları kaka (mekonyum) üretimine devam ediyor. Emme duyusu gelişti. Bebeğiniz bu hafta sonunda prematürelikten çıkıyor. Bebeğiniz muhtemelen baş aşağı dönmüştür. Dönmediyse doktorunuz bu konu hakkındaki düşüncelerini sizinle paylaşacaktır.



36. haftalık gebelikte bebeğinizin boyu 47cm, ağırlığı ise 2600-2700 kadar. Boyu ve ağırlığı bebekten bebeğe değişir. Bebeğiniz şuanda büyük bir marul kadardır.



36.Haftalık Gebelikte Annede Olan Değişimler: Bebeğiniz baş aşağı döndüğünde doğum pozisyonuna girdiğinde aşağı doğru yönelme olur. Mideniz ve ciğerleriniz rahatlayabilir üzerindeki baskı azaldığı için. İdrar torbanıza baskı artacaktır. Sık idrara çıkmalar kaçınılmaz olucaktır. Vajinal bölgenizdede baskı ve rahatsızlık hissedebilirsiniz. Rahatlamak için pelvik egzersizleri yapabilirsiniz. Ilık duş alın, masaj yaptırın. Bu haftada göğüslerinizde sertlik hissedebilirsiniz, göğüsleriniz sütle dolmuştur.

35.haftalık gebelik hakkındaki yazıma buradan ulaşabilirsiniz.

37.haftalık gebelik hakkındaki yazıma buradan ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder