2 Kasım 2020 Pazartesi

37.Hafta Gebelik - Hafta Hafta Gebelik

 37.haftalık gebelikte bebeğin durumu ve gelişimi, 37.haftalık gebelikte annede olan değişimler nelerdir bu konu hakkında bilgiler vericem.

37.Haftalık Gebelikte Bebekte Olan Değişimler: Tahmini doğumunuz 3 hafta içerisinde gerçekleşecektir. Bebeğiniz doğum için olan pozisyonunu aldı. Akciğerleri gelişimini tamamladı. Bebeğiniz bu haftada doğarsa yardımsız nefes alabilecek durumda. Kavrama yeteneği gelişti. bacaklarını, ayaklarını, parmaklarını kavrayabiliyor. Emme kabiliyeti geliştiği için doğumunda annesinin göğsünü emebilecek durumdadır. Sütün sindirimi için sindirim sistemide gelişmiş durumdadır. Göbek kordonundan anneden bebeğe antikorlar geçiyor, bebeğiniz doğduğunda hastalık ve mikroplarla savaşmasını sağlayacaktır.



37.haftalık gebelikte bebeğinizin boyu 48-49 cm kadar, ağırlığı ise 2800 gramdır. Bebeğiniz kıvırcık marul  kadardır.



37.Haftalık Gebelikte Annede Olan Değişimler: Leğen kemiğinize baskının artığını hissedebilirsiniz. Bebeğiniz büyüdüğü için yeri azalacak bu yüzden amniyon sıvısında da azalma olucaktır. Bu da akıntılarınızın artmasına sebep olabilir. Akıntılarınızda kan farkederseniz, doğumunuzun bir kaç gün içinde başlayacağına işarettir. Göğüslerinizde hassasiyet, midenizde yanma ve hazımsızlık yaşayabilirsiniz. Uyku düzeniniz bozulabilir, uykusuz kalabilirsiniz. Fakat ne kadar çok uyumaya, dinlenmeye çalışırsanız o kadar doğum sonrası sürece dinç başlarsınız.

36.Haftalık gebelik hakkındaki yazıma buradan ulaşabilirsiniz.

38.Hafta gebelik hakkındaki yazıma buradan ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder