3 Kasım 2020 Salı

38.Hafta Gebelik - Hafta Hafta Gebelik

 38.hafta gebelikte bebeğin durumu ve gelişimi, 38.hafta gebelikte annede olan değişimler nelerdir bu konu hakkında bilgiler vericem.

38.Hafta Gebelikte Bebekte Olan Değişimler: Bebeğiniz gelişimini tamamladı anne karnı dışında desteksiz yaşayabilecek hale geldi. Doğumunuz bu hafta herhangi bir gün olabilir. Bebeğiniz doğum için pozisyonunu aldı, karnınızın aşağılarına yerleşti. Bebeğiniz doğup kendi nefesini alana kadar hava keselerinin birbirine yapışmaması için kendi kendine kaygan bir madde üretiyor. Alanı daraldığı için hareketleride azalmış durumda fakat esneme hareketlerini, itme, tutma hareketlerini hissedebilirsiniz.



38.hafta gebelikte bebeğinizin boyu 48-50 cm, ağırlığı ise 3 kg'dır. Bebeğiniz orta boy karpuz kadardır.



38.Haftalık Gebelikte Annede Olan Değişimler: Yalancı kasılmalar hissedebilirsiniz. Yalancı kasılmalar düzensiz kasılmalardır. Rahminizi doğuma hazırlar fakat bu yalancı kasılmalar doğum sancıları değildir. Kasılmalar sıklaşıp, düzenli olursa doktorunuzla iletişime geçin. Biraz kan geldiğini görürseniz bu rahim ağzı tıkacınızın yumuşadığı anlamına gelir. Ve doğumun yakın bir zamanda(birkaç gün) başlayacağını belirtir. Gelen kana sancıda eşlik ediyorsa doktorunuza bu durumu bildirmelisiniz.

37.haftalık gebelik hakkındaki yazıma buradan ulaşabilirsiniz.

39.haftalık gebelik hakkındaki yazıma buradan ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder