3 Kasım 2020 Salı

39.Hafta Gebelik - Hafta Hafta Gebelik

 39.hafta gebelikte bebekte olan değişim ve gelişimler nelerdir, 39.haftalık gebelikte annede olan değişimler nelerdir bu konu hakkında bilgiler vericem.

39.Hafta Gebelikte Bebekte Olan Değişimler: Bebeğiniz anne karnı dışında yaşamak için olan gelişimini tamamladı. Fakat beyin gelişimi devam ediyor. Beyin gelişimi doğduktan 3 yıl sonraya kadar gelişimini devam ettirecek. Bebeğiniz yağ depolamaya devam ediyor. Cilt rengide beyaza dönmeye başladı bile. Derisinde olan ince Lanugo denilen tüyler büyük oranda döküldü bile.



39.haftalık gebelikte bebeğinizin boyu 50 cm kadar, ağırlığı ise 3300 gramdır. Bebeğiniz balkabağı kadardır.



39.Haftalık Gebelikte Annede Olan Değişimler: Bebeğiniz pelvik kaslarınıza baskı yapabilir. Buda ağrı ve rahatsızlık verir. Bebeğinizin alanı daraldığı için sizdede çatlayacak hisleri oluşabilir. Son günlerin verdiği rahatsızlıktan stresli olabilirsiniz. Bebeğiniz doğucağı ve ne zaman doğucağı konusunda da heyecanlı olabilirsiniz. Bu duygular çabuk sinirlenmenize neden olabilir. Bu son haftalarda çevrenizde sürekli size nasıl hissettiğinizi sorabilir, doğumun başlayıp başlamadığını merak edebilirler. Bu yoğun ilgi sizi gerebilir, sakin kalmaya çalışın. Çevrenizdekiler sizi ve bebeğinizi merak ettiği için bu kadar ilgi gösteriyorlar.

38.haftalık gebelik hakkındaki yazıma buradan ulaşabilirsiniz.

40.haftalık gebelik hakkındaki yazıma buradan ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder