3 Kasım 2020 Salı

40.Hafta Gebelik - Hafta Hafta Gebelik

 40. hafta gebelikte bebeğin durumu ve gelişimi nasıldır, 40 haftalık gebelikte bebek hangi meyveye benzemektedir? 40.hafta gebelikte annede olan değişimler nelerdir bu konu hakkında bilgiler vericem.

40.Hafta Gebelikte Bebekte Olan Değişimler: Bebeğiniz artık bütün gelişimlerini tamamladı ve doğum için gün sayıyor. Bebeğinizi bu hafta yani 9 ay 10 günü tamamlayana kadar kucağınıza alma ihtimaliniz çok yüksek fakat bazı gebeliklerde doğum bu hafta gerçekleşmeyebiliyor. Özel hastaneler genelde 40. haftanın sonuna kadar bekleyip doğumu başlatıyor. Devlet hastaneleri ise 41. haftanın sonuna kadar bekleyip doğumu başlatıyorlar. 42.haftaya kadar bekleyen hekimlerde vardır bu hekimler annenin ve bebeğin sağlığından emindirler. Siz mutlaka düşüncelerinizi ve korkularınızı doktorunuz ile paylaşın. Bu haftalarda sık sık doktorunuz sizi takip etmek isteyecektir. 



40.haftalık gebelikte bebeğiniz 52 cm kadar, ağırlığı ise 3700 gramdır. Bebeğinizin ağırlığı farklı olabilir, her bebeğin gelişimi kendine özgüdür. Bebeğiniz karpuz büyüklüğündedir.



40.Hafta Gebelikte Annede Olan Değişimler:  Doğumunuz her an başlayabilir.Doğumunuzu doktorunuz ile beraber konuşarak kararlaştırın. Her doğum kişiye özgüdür, her kadının kendine özel doğum hikayesi vardır. Sağlıkla kucağınıza almanız dileğiyle :)

39.hafta gebelik hakkındaki yazıma buradan ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder