3 Kasım 2020 Salı

Sufle Tarifi

  Az malzeme ile sizlere sufle tarifi vericem. Yapılışı kolay bir sufle tarifi olucak. Malzemelere uyarsanız herkesin yapabileceği bir sufle tarifi olucaktır.



Malzemeler:

  • 2 yemek kaşığı katı yağ (tereyağ veya margarin)
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı şeker
  • 80gr sütlü çikolata
  • 40 gr bitter çikolata
  • 3 yumurta
  Çikolatalar dışındaki malzemelerin hepsi evimizde bulunan malzemelerdir. Çikolatalarıda alışveriş yaptığınız yerlerden alabilirsiniz. Market zincirlerinde kasa yanında uyguna bulabileceğiniz çikolatalar vardır. Çikolatanın markası önemli değildir.

Yapılışı: 3 yumurta ve şekeri iyice çırpalım. Çırptığınız karışım beyazlaşmaya ve köpürmeye başlayacaktır. Beyazlaşınca çırpma işlemimiz tamamdır. 



Tavada 2 kaşık yağı eritelim üstüne çikolataları ekleyelim ve eritelim. Eriyince üzerine unumuzu ekleyip karıştıralım. Bir kaç defa karışımı çevirmeniz yeterli olucaktır. Uzun bir kavurma işlemine gerek yoktur. 



Daha sonra çikolatalı unlu karışımımızı yumurtalı karışımımızın içine döküp çırpalım. Karıştıklarından emin olunca cam kaselerin yarısına gelecek şekilde bölüştürelim. Ortalama 4 kase sufle çıkacaktır.



 180 derece önceden ısıtılmış fırınımıza suflelerimizi yerleştirelim. 10-13 dk arası pişirelim. Az pişirirseniz içi aşırı sıvı kalıcaktır. Fırında fazla tutarsanız kekleşecektir. Suffleleriniz çok hafif titriyorsa olmuş demektir. 

Pudra şekeri veya dondurma ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder